bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,081.63 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.49 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 540.87 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 138.82 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487459 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443137 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147434 0.77%

Bithumb Yetkilisi Soruşturmalar Esnasında İntihar Etti

bithumb yetkilisi sorusturmalar esnasinda intihar etti

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler ve artan düzenleyici baskıları pek çok kripto şirketini olumsuz etkiledi. Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb’ın en büyük hissedarı olan Vident’in Başkan Yardımcısı Park Mo, yaşamına son verdi.

Vident’in Başkan Yardımcısı Hayatına Son Verdi

Yerel haberlere göre Vident’in Başkan Yardımcısı Park Mo, Cuma sabahı evinde intihar etti. Mo, Bithumb bağlı kuruluşlarına ait hisse senedi fiyatlarını zimmete geçirme ve manipüle etme iddiasıyla Güney Kore’deki savcılar tarafından soruşturmayla karşı karşıya kalmıştı. Bithumb’ın yatırımcıları arasında Vident, Inbiogen ve Bucket Studio yer alıyor.

bithumb yetkilisi sorusturmalar esnasinda intihar etti 2

Ekim 2022’de savcılar Mo ve suç ortağının manipülatif eylemden yasadışı kazanç elde ettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Mo’nun Vident’in Başkan Yardımcısı sıfatıyla, Bithumb’ın muhasebe operasyonlarının sorumluluğunu üstlendiği iddia edildi. Bu pozisyonu, kripto para borsasının başkanı olduğunu iddia eden Bay Kang Ji-yeon’un kız kardeşi ve erkek kardeşi tarafından almıştı.

Yine iddialara göre, bu kişiler, dönüştürülebilir tahviller çıkarmak, rüşvet fonları başlatmak ve yasadışı karlar biriktirmek için Mo ile iş birliği yaptı. Son olarak Güney Koreli savcılar, Mo’nun şüpheli ölümünü soruşturma kararı aldığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala