bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,961.21 0.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,668.24 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 600.27 3.65%
solana
Solana (SOL) $ 192.36 6.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621305 0.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.705067 0.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152985 5.93%

Paylaş

Bitget Global Yönetici Direktörü Gracy Chen ile Özel Röportaj

bitget global yonetici direktoru gracy chen ile ozel roportaj

Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarından biri de Bitget. Kısa süre önce globalde iş gücünü ikiye katlama kararı alan Bitget’e hem bu planlarını hem de kripto para piyasasından beklentilerini sorduk. Bitget adına sorularımızı yanıtlayan isim Bitget Global Yönetici Direktörü Gracy Chen oldu. Chen, aynı zamanda Türkiye’deki kripto para regülasyon çalışmalarına dair beklentilerini de paylaştı.

Soru: Kripto para piyasası zor dönemden geçerken birçok kripto şirketi işten çıkarma yaptı. Bitget, ise iş gücünü ikiye katlayacağını söyledi, bu kararı uygulamaya başladınız mı? Nasıl bir süreç devam ediyor? Bu ayı döneminde nasıl bir büyüme stratejiniz var?

Gracy Chen: Düşen piyasa hem kullanıcılarımız hem de bir kripto borsası olarak bizim için büyük bir zorluk. 2022’nin ikinci çeyreğinin başından bu yana, genel kripto piyasası, devam eden birçok proje ve girişimi kısa kesen bir düşüş eğiliminde. Piyasanın oynaklığının ortasında, olumsuz piyasa hissiyatı, çeşitli küresel kripto operatörlerinde, hızla değişen ekonomik koşulların yanı sıra aşırı işe alım ve kaynakların yanlış yerleştirilmesiyle teşvik edilen personel sayısında düşüşlere yol açtı. Bununla birlikte, kullanıcılardan gelen, artan talebi karşılamak için, mevcut piyasaki düşüşe rağmen önümüzdeki altı ay içinde 1.000 çalışan sayısına ulaşmak için iş gücümüzü ikiye katlamayı hedefliyoruz. Kripto kışına dayanmaya devam ederken, piyasaya yetenekleri çekmek ve temelimizi güçlendirmek, büyümeye öncelik vermek ve piyasa güçlendiğinde bir sonraki kripto benimseme turunu karşılamaya hazır olmak için mükemmel bir fırsat olacak.

Kullanıcıların bu süre zarfında herhangi bir işlemi kesintiye uğratmaması da bizim için kritik bir konu. Bu nedenle, sistemlerimizi istikrarlı tutmak için çok çalışıyor ve daha fazla kaynak ayırıyoruz. Ayrıca grid trading ve copy trading gibi ürünlerimizle kullanıcılarımızın kayıp olasılığını en aza indirecek ve bu dönemde kar etmelerini sağlayacak ürünlere odaklanıyoruz. Ayrıca kampanyalar düzenleyerek kullanıcılarımıza ekstra pasif gelir sağlamaya çalışıyoruz.

Soru: Dünyanın en büyük Copy Trade kripto platformlarından birisiniz. Kullanıcılardan copy trade hakkında ne gibi geri dönüşler alıyorsunuz?

Gracy Chen: Ürün yeniliği, Bitget’te yol gösterici bir ilkedir ve en anlamlı şekilde amiral gemisi ürünü Tek Tıkla Copy Trade ile kanıtlanmıştır. Mayıs 2020’deki lansmanından bu yana, Tek Tıkla Copy Trade, kripto piyasasındaki işlem kalıplarını kırarak, elit traderlar ve hayranlarına ek olarak dünyanın her köşesinden traderlar arasındaki boşluğu doldurdu. Bitget Tek Tıkla Copy Trade bugüne kadar yaklaşık bir milyon takipçisi olan 27.000’den fazla profesyonel traderı bir araya getirdi. Ayrıca, platformdaki copy traderlar toplamda 1 milyar doların üzerinde gelir elde ederken, takipçiler toplu olarak 1.56 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Amiral gemisi ürünümüz Copy Trade ile gurur duyuyorum. Ancak bu sadece bir başlangıç, sosyal ticaret ve varlık yönetiminin diğer alanlarında, kullanıcılarımızın çağrısını karşılayan Bitget’ten daha fazla ürün yeniliği göreceksiniz.

Soru: Kripto para piyasalarının yakın gelecekteki konumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gracy Chen: Şüphesiz, kripto piyasasına yılın ikinci yarısı için short taraf hakim olacak. Farklı açılardan veriler ve performanslar o kadar iyi değil:

Küçük yatırımcı ya da büyük balina fark etmeksizin çoğu yatırımcı, dijital cüzdanlarının verilerine göre Mart 2020’den daha kötü gerçekleşmemiş kayıplar yaşadı. Ayrıca madenciler geçtiğimiz hafta 9.000 BTC sattı ve bazıları bu satışları yapmak zorunda kaldı. Kripto pazarındaki Korku ve Açgözlülük endeksi tüm zamanların en düşük seviyesi 6/100’e düşerek “aşırı korku” seviyesini gösteriyor.

En önemlisi, Fed para politikasını sıkılaştırmaya devam edecek. Bu da kripto piyasasının kolayca bozulacağı ve yükselmesinin zor olduğunu ve güç kazanmaya çalışırken belki de ters rüzgarlarla karşılaşacağı anlamına geliyor, çünkü ABD doları faiz oranı artışının hayaleti 2022’nin geri kalanını rahatsız edecek.

Soru: Türkiye’deki kripto para yasa çalışmaları hakkında beklentileriniz nelerdir?

Gracy Chen: Bitget olarak Birleşik Devletler’de, Kanada’da ve Avustralya’da regüle kripto borsası olarak işlem görüyoruz. Kripto ekosistemine gelen regülasyonların kullanıcılar açısından faydalı olduklarını düşünüyoruz ve destekliyoruz. Regülasyonlardan da beklentimiz kullanıcıları daha fazla koruması ve bunu yaparken de kripto ekosisteminin esnekliğine uyum sağlaması. Kripto dünyası hala çok yeni ve büyüyen bir endüstri. Henüz yolun çok başında ve hangi noktalara ulaşacağını tahmin etmek çok zor. O nedenle regülasyonlar hazırlanırken bu gelişmeleri engellemeyecek şekilde esnek yapıda olması bizim için çok önemli.

Soru: Kripto piyasasında son zamanlarda derin düşüşler gördük. Bu düşüşler, kullanıcılarda, kaybettikleri zaman borsaların kazandığı algısını yarattı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gracy Chen: Kripto kışına rağmen hala işe alım yapmamızın nedeni, kullanıcılarda sürekli bir büyümeye tanık olmamızdır.
Piyasanın dalgalı ve inişli çıkışlı olması kaçınılmaz, ancak kullanıcılarımız için ödüllendirici ve güvenli bir işlem deneyimi sağlamak için hem platformumuzu hem de güvenlik sistemlerimizi geliştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve piyasa toparlandığında büyümeyi karşılamak için yeterli kaynağa sahip olduğumuzdan emin oluyoruz.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala