bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Bitfury CEO’su Brian Brooks’tan, Kripto Para Açıklaması

bitfury ceosu brian brookstan kripto para aciklamasi

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nin Para Birimi Denetleme Ofisi’ne başkanlık eden Bitfury Group CEO’su Brian Brooks, kripto para birimleri hakkında açıklama yaptı. Brooks’a göre kripto değerlemelerinin ABD dolarının yerini alabilecekleri fikrine bağlı olmaması gerekiyor.

Eski ABD Para Birimi Denetleme Ofisi Başkanına Göre Kripto Doların Yerini Alamaz

Eski ABD başkanı Donald Trump döneminde ABD’nin eski Para Birimi Denetleme Ofisi başkanı olan Brian Brooks, kripto fiyatlarının para biriminden ziyade internet hisseleri gibi görülmesi gerektiğini belirtti. Şu anda Bitcoin madenciliği ve kripto teknoloji şirketi Bitfury Group’un CEO’su olan Brooks, yaptığı son röportajda, kripto para birimleriyle ilgili en büyük yanlış anlaşılmanın, “ABD dolarını değiştirmek için harika bir iş çıkartmıyorlarsa, kriptonun misyonunun yerine getirmiyor olması” olduğunu dile getirdi. Brooks açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kripto para birimlerinin çoğu, merkezi bankacılık sistemini, banka kontrolüne karşı kullanıcı kontrolüne izin veren ağlarla değiştirmekle ilgilidir… fiyatları olan kripto varlıkları daha çok internet hisse senetleri gibidir. Bu anlamda kripto para birimlerinden olan Bitcoin, Ethereum ya da Ripple veya başka bir şeyin ABD dolarını değiştirmeye çalışması değil, değer aktarma sistemini değiştirmeye çalışıyor olmasıdır.

bitfury ceosu brian brookstan kripto para aciklamasi 2

Brooks ayrıca kripto para birimlerindeki düşüşlere rağmen Bitcoin’in son 12 ayda S&P 500’den 5 kat daha iyi performans gösterdiğini ve ABD hisse senetlerinin geleceğinin olmadığını belirtti. Son olarak kripto para birimlerinde yaşanan bu düşüşte kripto para birimlerinin fiyatlandırılması Brooks’a göre Google’ın oynaklığının nedenlerine göre daha fazla değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala