bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,904.00 2.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,581.04 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.91 0.46%
solana
Solana (SOL) $ 190.04 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625091 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650654 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221196 10.74%

BitDAO (BIT) Nedir?

bitdao bit coin nedir

‍BitDAO, en büyük DAO‘lardan biridir. BIT, BitDAO ekosisteminin, teklif ve oylama gücü veren yönetişim token’idir.

  • BitDAO’nun amacı, herkes tarafından kullanılabilen merkezsiz bir token ekonomisi inşa etmektir. BIT token sahipleri tarafından yönetilen bir protokoldür.
  • Proje, BitDAO aracılığıyla DeFi ürünlerini geliştirerek ve DeFi ortaklarını ve projelerini destekleyerek DeFi ekosisteminin büyümesi için fon tahsis ediyor. Tüm kararlar BitDAO teklif ve oylama sistemi aracılığıyla alınıyor.

BIT ne işe yarar?

BIT token sahipleri platformun sahibidir ve BitDAO’nun büyüme stratejilerinin yanı sıra BitDAO’nun hazine kaynaklarının kullanımını tavsiye etme ve oylama hakkına sahiptir.

BitDAO (BIT) nasıl çalışır?

BIT token sahipleri BitDAO’yu aldıkları kararlarla yönetiyor.

DAO (merkeziyetsiz otonom organizasyon), kripto para girişimleri tarafından kullanılan ortak bir yönetişim yapısı.

DAO, bir teklif ve oylama prosedürü aracılığıyla BIT token sahiplerinin BitDAO faaliyetleri üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlar.

BitDAO (BIT) tokenomisi

BIT token’ın toplam arzı 10.000.000.000 BIT olarak belirlenmiştir.

BitDAO tokenomisi
BitDAO tokenomisi

BitDAO Hazinesi tüm BIT tokenlerinin %30’unu elinde tutuyor. Token sahipleri, esasen token varlıklarına göre Hazine tokenlerine sahiptir. Örneğin, toplam BIT token arzının %1’ini elinde tutan bir kişi, BitDAO hazinesinin %1’ine veya hazine tokenlerinin %0,3’üne sahip olacaktır.

BitDAO’yu (BIT) benzersiz kılan ilkeler

Normal şirketlerin aksine, BitDAO geleneksel bir yönetici ve çalışan hiyerarşisi ile çalışmıyor. BirDAO bunun yerine, projeye katkıda bulunan bir grup insandan yani topluluktan oluşuyor. BitDAO’ya katkıda bulunanlar BIT token ile ödüllendiriliyor.

Ekip, yatırımcılar ve ortaklar

BitDAO ekibi

BitDAO, Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon (DAO) modeliyle yönetişimini sağlıyor. BIT token sahipleri projeye katkıda bulunabilir, protokol üzerinde geliştirmeler yapabilir ve karar alma sürecinde söz hakkı sahibi olması dolayısıyla projenin geleceğini şekillendirebilir.

BitDAO yatırımcıları

BitDAO gerçekleştirdiği özel token satış sürecinde 230 milyon dolar topladı. Yatırım sürecine Peter Thiel, Founders Fund, Pantera Capital ve Dragonfly Capital gibi önde gelen şirketler katıldı. Projenin diğer önde gelen yatırımcıları arasında Alan Howard, Jump Capital ve Spartan Group yer alıyor.

BitDAO partnerleri
BitDAO’nun iş ortakları

Ortaklar

Projenin en önemli iki ortağı SushiSwap DAO ve Bybit.

SushiSwap DAO: BitDAO yönetişiminin teknik yönü ve hazine yönetimi tasarımı ve yol haritası konularında destek sağlıyor. Lansman sırasında SushiSwap, toplam BIT token arzının %2,6’sını yani 260 milyon BIT token aldı.

Bybit: Bybit, 2021 yılında yıllık 1 milyar doları aşan BitDAO hazinesine gelecekteki işlem hacminin %0,025’i oranında katkıda bulunmayı taahhüt etti. Ayrıca BitDAO protokol geliştirme ve ortaklıklarına da kaynak ayıracak. Bybit, BitDAO projesinin en önemli ortaklarından biri.

BitDAO (BIT) coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BitDAO Coin 0,000164 TL‘den işlem görüyor. BitDAO fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. BitDAO token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

BitDAO (BIT) coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BitDAO token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle BitDAO coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3,10 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BitDAO token yılın en düşük seviyesini ise 0,270167 dolarla belirledi.

BitDAO (BIT) coin grafiği

Anlık olarak güncellenen BitDAO coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte BitDAO coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala