bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 4.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.05 3.73%
bnb
BNB (BNB) $ 606.77 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.33 7.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523184 5.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471124 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149978 7.71%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 20 Temmuz 2020

Bitcoin Teknik Analizi 1

Bitcoin’in Paribu (paribu.com) verilerine göre günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Bitcoin’de haftalardır devam eden bir yatay piyasa mevcut. Böyle piyasalarda alım satım yaparken çok dikkatli olmakta fayda var. Bu tarz yatay piyasalar; fiyatların zaman zaman üst çizgisinin üstüne çıkması, zaman zaman alt çizgisinin altına sarkması nedeniyle ters işlem yapılmasına oldukça müsaittir. Bu nedenle; yatay piyasalar her ne kadar içinde kârlı trade fırsatları barındırıyor olsa da, riskin de yüksek olduğu göz ardı edilmemeli.

Bitcoin’de Simetrik Üçgen Formasyonu Devam Ediyor!

Grafikte pembe renk ile taranmış alanla gösterilmiş olan simetrik üçgen formasyonu haftalardır devam ediyor. Simetrik üçgen formasyonları yön tahmininin en güç olduğu formasyonlardan birisidir. Bu nedenle formasyonun yukarı mı yoksa aşağı mı kırılacağını beklemekte fayda olabilir.

Diğer taraftan, simetrik üçgen formasyonlarıyla ilgili bir bilgiyi daha hatırlamakta fayda var. Fiyat üçgen şeklinin sonuna kadar sıkışmaya devam eder ve formasyonun sonuçlanması gecikirse, simetrik üçgen formasyonu iptal olabilir. Yani bu alandan çıktıktan sonra yatay piyasanın devamına şahit olabiliriz. Grafikte fiyatların üçgen şeklinin sonuna(neredeyse) kadar gelmiş olmasına rağmen bir türlü yukarı ya da aşağı kırılışı gerçekleştiremediğini görüyoruz. Bu sıkışıklığın devam ettiği her geçen gün, formasyonun iptal olma ve formasyon çıkışından sonra yatay piyasanın devam etme ihtimalini artırıyor.

Grafikte, üçgen formasyonunun alt ve üst çizgilerinin bugün için gösterdiği seviyeler 62050 ve 63650 olarak görülebiliyor. 63650 seviyesinin üzerinde kapanışların gelmesi durumunda orta vadede 68100, 71900 ve mavi kesikli çizginin formasyon hedefi olarak gösterdiği direnç seviyesi olan 75000 seviyeleri hedeflenebilir.

Diğer taraftan, 62050 seviyesinin altındaki kapanışlarda ise 59000, 55000(psikolojik destek) ve kırmızı kesikli çizginin formasyonun aşağı kırılması durumunda hedef olarak gösterdiği 50750 seviyeleri gündeme gelebilir.

Ancak, yukarıda da açıkladığım gibi, formasyonun sonuçlanması geciktikçe yatay piyasanın 59000 – 68100 arasında devam etme ihtimali artmaktadır.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki günlük grafikte RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. Özellikle RSI üzerinde kırmızı renkte çizilmiş olan trend çizgilerine dikkat edilmesinde fayda olabilir. Zira, piyasadaki sıkışık seyri güzel bir şekilde temsil ediyor ve bu iki trend çizgisinden herhangi birisinin kırılması, fiyatlarda oluşabilecek bir trendden önce gerçekleşebilir. Yani, RSI öncül sinyal üretebilir. Bu nedenle, takip edilmesinde fayda var.

Diğer taraftan, STOCH RSI dünkü kapanışı itibariyle sinyal çizgisini(kırmızı) aşağıdan yukarı keserek alış sinyali üretmiş durumda. Bildiğiniz gibi; STOCH RSI hesaplanırken RSI indikatörünün değerleri dikkate alınır. Yani, STOCH RSI’daki bir yükseliş (ya da alış) sinyali fiyatın değil, RSI’ın yükseleceği beklentisini doğurur. Tabii ki, RSI’daki bir yükseliş ise “genelde” fiyatlarda bir yükselişin sonucunda ortaya çıkar. Yani STOCH RSI fiyatlardaki yükseliş ya da düşüş ihtimalini doğrudan değil, dolaylı olarak (RSI yorumuyla birlikte) gösterir.

Sonuç itibariyle, fiyatlarda ve RSI’daki sıkışıklığın kısa bir süre içinde bitme ihtimali yükselmiş durumda (üçgen formasyonu içinde fiyatların hareket edebileceği fazla bir alan kalmamış olması nedeniyle).

Bitcoin ile ilgili olarak Paribu(paribu.com) verilerine göre TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda özetlenmiştir. Sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı bir hafta dilerim.

Destekler: 62050, 59000, 55000, 50750

Dirençler: 63650, 68100, 71900, 75000

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala