bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

Bitcoin’in Avantajları Nedir? 

btc

Bitcoin (BTC), 2008-09 krizinin ardından kaydedilen bir kripto para birimi ve yenilikçi bir ödeme ağıdır. Dijital para birimi, bitcoin’in sahip olduğu can sıkıcı gizlilik eksikliğini telafi etmeye yardımcı olan yıldırım hızında işlemler ve düşük ücretler gibi çeşitli avantajlar sunar. Her geçen gün daha fazla tüccar ve birey bitcoin çoğunluğa katılıyor ve bunun iyi bir nedeni var! Burada Bitcoin ticareti hakkında bilmeniz gereken bazı avantajları sunuyoruz:

Bitcoin devrim niteliğinde ve arkasında inanılmaz bir teknoloji var. BTC Haber’de bunu paylaşıyor ve açıklıyoruz, ancak bunalmış hissetmeniz ve kendinize şunu sormanız normal: Tüm bu inanılmaz teknoloji neye dönüşüyor? Normal insanların algıladığı sonuç nedir?

Bitcoin’in ne olduğu hakkında bir ön açıklama yaptıktan sonra, bu bölümde, tüm bu teknolojinin belirli şeylere nasıl uyduğunu açıklamak istiyoruz. Bitcoin’in şimdiye kadar var olan en iyi para olarak konumlanmasının ana nedenlerini ve avantajlarını öğrenin.

Bitcoin’in Avantajları Nedir? 

Bitcoin hakkında giderek daha fazla konuşuluyor, ancak insanlar neden onu bu kadar çok seviyor?

Size Bitcoin’in 9 avantajını bırakıyoruz:

1 – Şimşek Hızında İşlemler:

Fiat para birimiyle ilgili en büyük sorunlardan biri, bir işlemin tamamlanmasının günler hatta haftalar sürebilmesidir. Bİtcoin ile durum böyle değil. İster sabah 10, ister gece 2, paranızı anında alacaksınız! Aracılar dahil değildir, bu da daha fazla bekleme süresi ve daha az güçlük anlamına gelir. Başka bir ülkedeki arkadaşınıza, Bitcoin’e biraz BTC göndermek istiyorsanız, tek yapmanız gereken onun bitcoin adresini girip transfer etmek; herhangi bir limit yoktur ve bu transfer geri alınamaz (karşı taraf buna karar vermedikçe).

2 – Daha Düşük İşlem Ücretleri:

Kendi banka hesabınızdan her para çekmek istediğinizde 35 TL fazla ödemeniz gerektiğini hayal edebiliyor musunuz? 1000 liranın üzerinde para çekiyorsanız, bu tutarı ödeyebilirsiniz. Ancak, bitcoin işlemlerinde herhangi bir değer aktarımı için herhangi bir ücret alınmaz; Sonunda ödeyeceğiniz tek şey madenciler için küçük bir ücrettir (işlemi işlemek için). Endişelenmeyin, bu da mutlak bir minimumda tutulmuştur.

3 – Gizlilik:

Bitcoin işlemleri anonimdir, bu da onu gizliliği tercih eden insanlar için mükemmel kılar. Tüm BTC cüzdan sahipleri, bitcoin adresleri olarak işlev gören bir veya daha fazla ortak anahtara sahiptir ve bunlar, bir işlemi gerçekleştirmek için gereken tek bilgiyi oluşturur. Bu, bir ödemeyi işleme koymak için adınızın, fatura adresinizin ve diğer bilgilerin  gerekli olduğu kredi kartı sisteminin aksine, bitcoin ile yapmanız gereken tek şey alıcının adresinin anahtarıdır!

4 – Yerinden Yönetim:

Merkezi olmayan yapısı nedeniyle, bitcoin işlemlerine hükümetler veya finansal kurumlar tarafından müdahale edilemez. Bu, sisteme karşı olan veya ekstra mahremiyet arayan insanlar için mükemmel bir seçimdir. PayPal veya kredi kartları gibi geleneksel ödeme sistemleriyle, kullanıcıların bilgileri hacklenebilir ve bu da bilgisayar korsanlarının tam mali kayıtlarına erişmelerini sağlayarak dolandırıcılık işlemleri yapmalarına olanak tanır. Bununla birlikte, benzersiz blok zinciri teknolojisi nedeniyle BTC ile bu sorunlar asla gerçekleşemez.

5 – Geri Ödemesiz:

BTC ile ters ibraz yoktur. Bunun anlamı, bir kez bir BTC transferi yapıldıktan sonra geri alınamayacağıdır; karşı taraf paranızı alır ve ürünleri sizde kalır (beğenseniz de beğenmeseniz de).

6 – Bitcoin Değeri:

Bitcoin değeri, insanların önceden haber vermeksizin değer kaybedebilecek fiat para birimi yerine BTC ile ticaret yapmayı ciddi olarak düşünmelerinin bir başka nedenidir. Bitcoin ise sonsuza kadar tek bir fiyatta (serbest piyasa tarafından belirlenen fiyat) kalacak! Bu, bitcoin’i mükemmel bir değer deposu yapar ve kağıt paranın aksine, BTC’nizi başka bir şeye dönüştürmeye karar verdiğinizde herhangi bir kısıtlama uygulanmaz. Bitcoinleriniz üzerinde tam kontrol sizde!

7 – Enflasyon Yok:

Geleneksel ödeme sistemleriyle ilgili bir diğer büyük sorun, enflasyonist baskılara yol açabilmeleridir. Merkezi olmayan yapısıyla, ne kadar bitcoin çıkarılabileceği konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur, böylece piyasada sabit bir BTC arzı olan bir ekonomi yaratılır.  Bu, zaman içinde değer kaybı nedeniyle dijital varlıklarınızın değer kaybetmesi konusunda asla endişelenmenize gerek olmayacağı anlamına gelir çünkü bitcoin, başka herhangi bir sınırlama ile değil, yalnızca var olan bitcoin sayısı ile sınırlıdır!

8 – Bitcoin Güvenlidir:

Fiat para biriminin güvenliği, dünyanın her yerinde sadece bir bilgisayar korsanının klavyesinin bir dokunuşuyla gerçekleşen siber saldırılarla günümüz dünyasında sorgulanabilir. Bununla birlikte, bitcoin söz konusu olduğunda, her bir işlem açık dağıtılmış bir deftere kaydedilir, yani biri yetkisiz değişiklikler yapmaya çalışırsa; tüm BTC topluluğu bundan haberdar olacak! Bu, bitcoin işlemlerini çok güvenli hale getirir.

9 – Bitcoin Açık Kaynaktır:

Bitcoin bir Açık Kaynak projesidir, bu da herkesin onun gelişimine katkıda bulunabileceği veya Github aracılığıyla iyileştirmeler yapmak için koduna erişebileceği anlamına gelir.

Halihazırda Bitcoin ve teknolojisi üzerine bahis oynayan şirketler

Her ne kadar Bitcoin’in avantajlarını zaten bilen ve işlemlerinde kabul eden her büyüklükte on binlerce işletme ve işletme olmasına rağmen. Aşağıda, çeşitli sektörlerde en iyi bilinenlerden bazılarını vurgulayacağız:

WordPress, Soundcloud, Reddit, Namecheap, Playboy, OkCupid, Shopify, Name.com, Klout, 4Chan, Neteller, OKPay, Fiverr, Ustream, Steam.

Tesla, Badoo, Zynga, Uber, Destinia, Microsoft, IBM, Cars.com, Ali Express, Overstock, Virgin, Expedia, Foodler, Orange.

BBVA, Banco Santander, Barclays, Bank of America, Goldman Sachs, JP Morgan, Royal Bank of Scotland, Wells Fargo, ING, asdaq, VISA, MasterCard, Verizon, CISCO, Rakuten.

Her Zamanki Gibi Para, Ama Daha İyi

Ama Bitcoin iyi bir para mı? Bitcoin’in paraya göre ne gibi avantajları var? Öyle olup olmadığını anlamak için önce paranın ne olduğunu anlamamız gerekir.

Paranızın bir kasada bulunan belirli bir miktar altın üzerinde bir mülk “sözleşmesi” olduğu yıllar geride kaldı. Mevcut para, bankanın para politikasını uygulamak için bir buluşu olan FIAT’tır.

Bugünün parası hiçbir şeyi temsil etmiyor, sadece kağıt ve “inanç” üzerine kurulu. Dini bir şeyden bahsetmiyoruz, hükümetin (ve dolayısıyla polis kuvvetlerinin) sizi temin ettiği gibi, bu kağıdı mal veya hizmetlerle değiş tokuş edebileceğinize dair bir “sözde garantiden” bahsediyoruz.

Üsse geçelim, paradan ne anlıyoruz? Bir şeyin para olması için neye sahip olması gerekir? Ve parayı iyi para yapan nedir?

Elbette tüm paranın sahip olması gereken 3 nokta vardır:

1. Değişim ortamı

Başka bir deyişle, mal veya hizmet alışverişinde takastan daha verimli bir yol.

Bir değişim aracını iyi yapan nedir?

2. Hesap birimi

Malları, hizmetleri, ekonomik faaliyetleri, varlıkları ve borçları değerlemeye yönelik standart ölçü. Hesap birimi mutlaka değişim aracıyla aynı olmak zorunda değildir, ancak genellikle öyledir.

3. Değer rezervi

Zaman içinde tahmini değeriyle ilgili olarak belirli bir derecede öngörülebilirlik ile gelecekte servetin kurtarılmasına ve geri kazanılmasına izin veren mekanizma.

Bu, para birimlerinin değil, genel olarak malların özel bir özelliğidir.

Kusursuz bir değer rezervi olmadığı için tüm varlıkların az veya çok öngörülemezliği vardır.

En tipik örnek, altın veya gümüş gibi değerli metallerdir.

Ama o paranın ne kadar iyi para olduğunu belirleyen başka özellikler de var, bunları 5 maddede özetledik:

1. Yüksek dayanıklılık

İndirilemez (koddur) ve blok zinciri dünya çapında yüz binlerce bilgisayar tarafından desteklenir.

2. Son derece taşınabilir

Saniyeler içinde dünya çapında aracılara ihtiyaç duymadan transfer edilebilir, işlemin yaklaşık on dakika içinde onaylanmasını gerektirir ve yaklaşık bir saat içinde geri döndürülemez hale gelir.

3. Yüksek değiştirilebilirlik

Protokol, her birime ve alt birime aynı şekilde davranır.

4. Yüksek bölünebilirlik

Her Bitcoin 100 milyon birime bölünebilir.

5. Sahteciliğe karşı yüksek direnç

Bugüne kadar hiç kimse, Bitcoin’in altında yatan kriptografik mekanizmayı kırmak için teorik ve makul bile olsa bir çözüm ortaya koyamadı. Aslında, küresel finansal altyapıdan daha üstün şifreleme sistemleri kullanıyor ve ortaya çıkarsa, açık ve işbirlikçi yapısı birkaç saat içinde çözülmesine izin verirken, dünyadaki bankalar, hükümetler ve her türlü şirket aylar alacaktı.

Hadi bakalım çöz onu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala