bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,161.07 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 584.25 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 186.92 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621289 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654218 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218027 15.08%

Bitcoin, Yönünü Bulmakta Zorlanıyor

bitcoin yonunu bulmakta zorlaniyor

Küresel piyasalarda resesyon endişesi devam ediyor. Fed üyelerinden gelen karışık faiz mesajları da tedirginliği artırıyor. Resesyon, yatırımcıların risk iştahını baskılarken, kripto paralar bir de iflaslar ile boğuşuyor. Kripto kredi şirketi Genesis bugün iflas koruma başvurunsa bulundu. Kripto piyasası, Genesis ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kripto paralarda yılbaşından bu yan devam eden yükseliş serisi şimdilik ara verdi. Kripto para piyasa değeri 976 milyar dolar bandında seyrediyor. Bitcoin ise yeniden 21 bin dolar sınırına çok yakın ancak yönünü bulmakta zorlanıyor.

Kripto para piyasalarında 2023 yılının ilk iflas başvurusunu Digital Currency Group şirketi Genesis yaptı. 3AC ile FTX’in iflasının ardından kredi şirketi Genesis zor duruma girmiş ve işlemleri durdurmuştu. Piyasada bir süredir Genesis’in iflasına ilişkin söylentiler zaten dolaşıyordu. Yatırımcılar ise geçen yıl başlayan iflas salgınının bu yıl da devam etmesinden korkuyor. DCG ve bağlı şirketlerlerinin yaşayabileceği zorlukların sert satışları tetikleyebileceği belirtiliyordu. Ancak Genesis‘in iflas başvurusuna ilk tepkiler beklendiği gibi olmadı.

Fed üyelerinden gelen mesajlar da piyasaları geriyor. Fed’in önemli üyelerinden Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyon hedefi için para politikasının bir süre daha yeterli kısıtlayıcı seviyede olması gerektiğini ifade etti. New York Fed Başkanı John Williams da agresif sıkılaşma sürecinin henüz tamamlanmadığını kaydetti. Fed’in kritik faiz toplantısı 1 Şubat yapılacak.

Dolar hafta boyunca devam eden yatay seyir bugün de sürüyor. Dolar Endeksi, 102 seviyesinin üzerinde seyrediyor ancak bu seviyenin 7 ayın dip seviyesi olan 101.5’in çok uzağında olmadığını da eklemek gerekiyor.

Küresel piyasalarda yaşanan endişelerden etkilenen Bitcoin, bugün 21.000 doların hafif altında işlem görüyor. Peki Bitcoin yükselişini sürdürebilecek mi? Gelin Bitcoin analizine bir bakalım…

bitcoin yonunu bulmakta zorlaniyor2

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin (BTC), 21.000 doları sınırına yakın seyrediyor. Gün içerisinde 21.200 doların üzerini test eden Bitcoin, gelen satışlarla 20.900 doların altına sarktı. Bitcoin güne 21.600 civarında başlamıştı. Yatay seyire rağmen Bitcoin’deki yükseliş yılbaşından bu yana yüzde 25’in üzerinde kaydedildi. Bitcoin saat 13.15 itibarıyla yüzde 0.6 düşüşle 20.957 dolar civarında alıcı buluyor.

BTC/USD grafiğine göre Bitcoin’in yukarı yönlü hareketi devam ederse ilk durağı 21.783 dolar olacak. Bu seviye kırılırsa Bitcoin’in 24.000 dolara kadar önü açık görünüyor. Yükselişin devam etmesi halinde Bitcoin’de 23.889 ile 25.191 seviyeleri kritik görülüyor. Yönünü aşağı çevirdiği takdirde ilk olarak 19.678 dolar destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Düşüş sürerse 18.376 ve 17.952 dolar civarındaki hareketlere dikkat edilecek.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi bugün 51 puan civarında ve ‘nötr’ bölgede. Piyasa duyarlılığını ölçen endeks, pazar günü 9 ay sonra ilk kez ‘korku’dan çıkmıştı.

bitcoin yonunu bulmakta zorlaniyor3

Bitcoin’de Yükseliş Sürer Mi?

Küresel ekonomi ve kripto şirketlerinin yarattığı endişeler Bitcoin’deki yükselişi frenledi. Küresel piyasalarda enflasyon, faiz ve resesyon ile ilgili gelişmeler yakından izleniyor. Artan resesyon endişeleri güvenli liman olarak nitelendirilen tahvillere olan talebi artırıyor.

Analistler, Bitcoin’de yaşanan yükselişin ardından ikiye ayrılmış durumda. Bir kısmı olumlu gidişatı savunurken, kimisi son hareketleri ‘boğa tuzağı’ olarak nitelendiriyor ve olası düzeltmeler için uyarı yapıyor.

Kripto şirketlerinde yaşanan gelişmeler de piyasa üzerindeki baskısını artırdı. Genesis’in iflas koruma başvurusunun ardından yaşanacak gelişmeler yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, başvuru ile birlikte yeni iflasların yaşanmasından endişe ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala