bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?

bitcoin ve ethereum neden dusuyor

Bitcoin ve Ethereum, son 24 saatte yaşadıkları düşüşle gündemde. Tasfiye istatiklerine göre son 24 saatte 520 milyon dolardan fazla kripto para birimi tasfiye edilirken, bunun 440 milyon dolarlık kısmı long pozisyonlardan geldi. “Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor?” sorusu da merak edilir oldu. Gelin ihtimallere yakından bakalım.

Bitcoin ve Ethereum Neden Düşüyor?

10 Haziran Cuma günü, Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon verisi açıklandı. Mayıs 2022 enflasyon verisinin yıllık yüzde 8,6 olarak kaydedildiği duyuruldu. Bu, 1981 yılından beri en yüksek enflasyona işaret ediyor.

Enflasyonun bu seviyede kalması ve çıkan diğer kripto haberleriyle birlikte birçok kripto para biriminde düşüş görüldü. Son verilere bakacak olursak, CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte yüzde 5.9 değer kaybetti. Ethereum‘daki kayıp ise yüzde 12.

bitcoin ve ethereum neden dusuyor 2

ABD’deki enflasyon verisinin beklenenden yüksek gelmesiyle birlikte hem borsalarda hem de kripto para birimlerinde düşüş yaşandı. Yüzde 8,6 olarak açıklanan enflasyon verisinin yüzde 8,3 seviyesinde gelmesi bekleniyordu.

Enflasyonun hala yüksek olması, Fed’in agresif artışlar yapacağına bir işaret olarak değerlendirilebilir. Buradaki hamleler, kripto para birimleri için zor zamanlara işaret ediyor olabilir.

Diğer yandan kripto para piyasasındaki haberlere bakacak olursak,

Ethereum geliştiricileri, ağı daha enerji verimli, hisse kanıtı madenciliği konseptine geçirecek uzun planlı ağ yükseltmelerinde önemli bir adımı erteledi. Şu anda, Bitcoin ve Ethereum gibi ağlar, madencilerin yeni tokenlar kazanmak için mümkün olan en kısa sürede bir kriptografik bulmacayı çözmeye çalışırken çok fazla bilgi işlem gücü kullandıkları iş kanıtı madenciliği konseptini kullanıyor.

Geliştiriciler, cuma günü “Zorluk bombası” için bir gecikme haberi verdi. Bunun sonunda ise çalışma kanıtını kullanarak yapılan madenciliği imkansız hale getireceğini söyledi. Zorluk bombası bir kez çalıştığında,  yıllardır üzerinde çalışılan yeni hisse ispatı sistemine geri sayımı tetikleyecek.

Bloomberg’e göre Ethereum gelişticileri arasında yapılan bir çağrıda Thomas Jay Rush, “Geciktirmek size zaman kazandırır. Topluluk için kötü görünüyor. Ancak, bunun için yapabileceğiniz bir şey yok” dedi.

Fool‘a göre geliştiriciler, Ağustos ayında yapılması planlanan birleşmeyi ertelemek istemediklerini, ancak yatırımcıların daha fazla gecikmenin kaçınılmaz olduğunu düşünebileceğini de sözlerine ekledi.

Tüm bu son zamanlarda yaşananlar “Bitcoin ve Ethereum neden düşüyor?” sorusunun yanıtı olabilir. İlerleyen dönemde gecikme kısmına neler olacağını ve daha geniş perspektifte Fed’in faizle ilgili nasıl kararlar aldığını hep birlikte göreceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala