bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Bitcoin ve Diğer Kripto Paralar, Kolluk Kuvvetlerine Yardımcı Olabilir mi?

bitcoin ve diger kripto paralar kolluk kuvvetlerine yardimci olabilir mi

Kripto para birimleri ekosisteminin daha geniş bir kitlenin güvenini kazanmak için düzenlemeleri artarken, son on yıl içinde önemli ölçüde gelişmiştir. Kurumsal yatırımcıların şimdi son on yılın en yıkıcı teknolojilerinden birini desteklemesi, bu evrimin bir kanıtıdır. Bununla birlikte siber suçlular ve kötüniyetli kişiler, kripto-analitik şirketlerine olan ihtiyacı artıran bir gelişme olan saman yapmaya devam ediyor.

Chainalysis’ten Jonathan Levin, kripto para-analitik firmalarının giderek artan rolünü ve dünyadaki hükümetlerin ve düzenleyicilerin sektöre nasıl baktıklarını vurguladı. Levin, dünyadaki hükümetler için, siber suçla mücadelenin en büyük önceliklerden biri haline geldiğini ve kripto paraların içindeki rolüne artan ilginin olduğunu belirtti.

“Siber suçun ulusal hükümet önceliklerinde en büyük önceliklerden biri olduğunu düşünüyorum ve mali açıdan siber suçları gerçekten yıkıyorlar.”

Kripto para analitik firmaları çeşitli blok zincirlerindeki paraları takip etmek için radikal olarak yenilikçi çözümler sunabilse de, bu tür bir gözetimin bu tür şirketler tarafından desteklenen bir gözetim devletinin oluşturulmasına yol açıp açmayacağına dair artan endişeler var. Bitcoin darkweb’de popüler olmaya devam ederken, Levin Bitcoin durumunda anonimlik ve finansal gizlilik arasında bir fark olduğunu savundu.

Hafta boyunca hacker’lar ve siber suçlarla ilgili tartışmalar, Twitter saldırısının ardından bir kez daha yapıldı ve faillerin tahmini 125 bin dolarlık bir BTC  tahmin edildi.

“Bu yıl, dolandırıcılar kurbanlarından 381 milyon dolardan fazla para aldılar. Bu büyük ölçüde geçen yılki PlusToken gibi büyük bir Ponzi şemasının bulunmaması nedeniyle, 2020 kripto para dolandırıcılığı gelirini çok alta düşürecekti ancak yine de dolandırıcılık bu yıl şimdiye kadar kripto para birimiyle ilgili suçların en büyük kategorisi yapıyor.

Borsalardaki AML uygulamaları, dolandırıcılığın zirvede olduğu sırada yeni kullanıcıların kripto paraları hacker’lar göndermelerini engelliyor ve kripto para dolandırıcılığında kullanıcıları daha fazla bilgilendiriliyor.

Levin, kripto paraların tamamı anonimlik kapsamında çalışmadığından, kripto para ve hükümetler arasındaki ilişkiye göre, kripto para birimlerinin kolluk kuvvetlerine benzersiz bir fırsat sağlayabileceğini söyledi.

“Kripto para birimleri, bu dolandırıcılara ve çocuk istismarı, malzeme dağıtıcıları ve parçası olduğumuz bu tür şeylere karşı açılabilecek durumlarda kolluk kuvvetleri için daha iyi soruşturmalar yapması için eşsiz fırsatlar sunuyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala