bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,806.97 2.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.43 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 582.21 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628306 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651696 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220648 18.58%

Bitcoin Vadeli İşlem Hacmi En Yüksek Borsalar

bitcoin vadeli islem hacmi en yuksek olan borsalar

Kripto para borsaları, kripto paraların küresel bilinirliği ve kabulünün hızla artması ile gün geçtikçe daha yüksek hacimler kaydediyor. Yapılan spot işlemler ve vadeli işlemlerde bunların en büyük alanları oluşturuyor. Diğer taraftan NFT piyasası ise hızla büyüyerek yatırımcıların dikkatini çekmeyi başlıyor. Fakat gelin konumunuzdan uzaklaşmadan önce vadeli işlemlerin ne olduğuna ve ardından Bitcoin (BTC) bazında en yüksek vadeli işlem hacmi olan borsalara bir göz atalım.

Öncelikle kısaca açıklamamız gerekirse vadeli işlemler, belirli bir zaman diliminde, önceden belirlenen fiyattan, nitelikli bir varlığın, sermaye piyasası veya borsalarda alma ya da satma yetkisi veren sözleşmeler olarak tanımlanabilir. Kripto para piyasalarında ise bunu sıkça kullanmaktayız. Her borsanın kendi standartlarına göre ayarladığı oranlar ile birlikte, spot veya marjin şeklinde alım satımlar yapılabilir.

Bu alım satım işlemleri için borsalar kendi işlem ücretlerini veya komisyonlarını talep ederler. Böylece vadeli bir işlemi başlatmış olursunuz.

bitcoin vadeli islem hacmi en yuksek borsalar

En Yüksek Bitcoin (BTC) Açık Vadeli İşlem Hacmi Binance’de

Toplam Bitcoin (BTC) vadeli işlem hacmi içeriğimizin yazımı itibarıyla 17 milyar dolar seviyesinde. Binance ise açık ara (yüzde 29.2) en fazla işlem hacminin gerçekleştiği borsa olarak karşımıza çıkıyor.

Kripto para borsası diyine akla ilk gelen isimlerden olan Binance, 2017 yılında kurulduğundan beri işlem hacminde liderliğini korumayı sürdürüyor. Bu liderliğinin yanı sıra BTC açık pozisyon işlemlerinde de en yüksek hacme sahip olan Binance, Skew Analytics‘in verilerine göre içeriğimizin yazımı itibarıyla 4.9 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) açık pozisyon işlemine sahip. Binance’den sonra gelen FTX ise 3 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) açık vadeli işlem pozisyonuna sahip durumda ve yüzde 17.2’lik bir payı mevcut.

bitcoin vadeli islem hacmi en yuksek borsalar2

Ek olarak Binance üzerinden açık vadeli işlemlere baktığımızda ise yine Bitcoin’in (BTC) liderliğini koruduğunu görüyoruz. Öyle ki Bitcoin, Borsanın açık ara en büyük açık vadeli işlem hacmini oluşturmakta. 4.9 milyar dolarlık Bitcoin işleminin hemen altına 2.2 milyar dolar açık vadeli işlem ile Ethereum’u (ETH) görüyoruz.

Diğer taraftan 24 saatlik işlem hacmi değişine baktığımızda da açık ara üst sırada olan borsa, BTC vadeli işlem hacmi değişiminde 17.46 milyar dolarlık hacim ile ilk sırada. İkinci sırada ise Hong Kong merkezli kripto para borsası OKEx, 4.38 milyar dolar seviyesinde değişime sahip.

Yukarıda gördüğünüz gibi toplu günlük vadeli işlem hacimlerine baktığımızda ise OKEx‘in öne çıktığını görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala