bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,937.40 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.46 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 599.71 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 153.42 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527993 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479575 5.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154282 4.63%

Bitcoin Tükettiği Enerjiden Daha Fazla Değer Sağlıyor

bitcoin verimliligi

Bugün NYDIG tarafından Bitcoin’in enerji tüketimini toplumdaki rolü bağlamında değerlendiren “Bitcoin Net Zero” isimli 70 sayfalık bir makale yayınlandı ve Bitcoin’in kâr zarar dengesi adına önemli detaylarına değinildi.

Castle Island Ventures‘ın genel ortağı Nic Carter ve NYDIG’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ross Stevens tarafından ortaklaşa yazılan makale, Bitcoin‘in topluma sağladığı faydaları, enerjinin neden bir gereklilik olduğunu ve Bitcoin’in dünya çapında, vatandaşların yaşam kalitesini nasıl iyileştirdiği inceledi.

Makelede bazı noktalar dikkat çekti, özellikle enerji verimliliği konusunda şu noktalara değinildi:

“Bitcoin’in 2020’de 62 TWh elektrik tükettiğini tahmin ediyoruz, bu da küresel anlamda önemsiz, küresel birincil enerji tüketiminin yalnızca yüzde 0,04′ünü ve küresel karbon emisyonlarının yüzde 0,1‘ini temsil eden 33 milyon ton karbondioksit emisyonuna neden oldu. Bitcoin’in elektrik tüketimi, ev tipi soğutma (630 TWh) ve ev tipi çamaşır kurutma makineleri (108 TWh) gibi diğer enerji yoğun modern kolaylıklarla karşılaştırıldığında da düşük kalıyor.”

bitcoin icin harcanan enerji

Bitcoin’in Verimi Tüketimini Karşılıyor

Bitcoin‘in küresel olarak fiyatlanma oranları araştırıldığında makaleye göre tüketilen enerji, varlığın değeri açısından oldukça önemli bir hâle geliyor. Makalede şu şekilde ifade ediliyor:

“Bir BTC’nin ABD doları cinsinden fiyatının enerji tüketimi için önemli çünkü fiyat madencilerin ekipman ve makinelere daha fazla yatırım yapma istekleriyle doğrudan ilişkilidir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala