bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,870.38 0.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.91 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 614.19 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.58 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529973 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477791 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153491 0.21%

Bitcoin Topluluğunda NFT Tartışması

bitcoin toplulugunda nft tartismasi

Bitcoin topluluğu, NFT’lerin ekosistemdeki yerini tartışmaya başladı. Geçen hafta Bitcoin ana ağında bir NFT protokolünün başlatılması tartışmaları körükleyen olay oldu. Topluluk, söz konusu gelişmenin Bitcoin ekosistemi için iyi olup olmadığı konusunda ikiye bölünmüş durumda. Casey Rodarmor tarafından yaratılan ‘Ordinals‘ protokolü, 21 Ocak’ta Bitcoin ana ağında resmi olarak başladı. Protokol, NFT‘lerin Bitcoin versiyonlarının oluşturulmasına izin veriyor.

bitcoin toplulugunda nft tartismasi2

Bitcoin Topluluğu NFT Protokolü Ordinals’i Tartışıyor

Bitcoin topluluğunun bir kısmı yeni gelişmeye olumlu yaklaşırken, azımsanmayacak kadar çok kişi de karşı çıkıyor. Protokolü savunanlar, Bitcoin için daha fazla finansal kullanım alanı yaratacağı fikrinin arkasında. Geliştirme ile daha fazla blok talebi oluşacağı ve ücretlerin artabileceği belirtiliyor.

Karşı çıkanlar ise Nakamoto’nun eşler arası nakit sistemi olarak Bitcoin vizyonundan uzaklaşıldığını düşünüyor. Ayrıca protokol ile NFT benzeri yapıların blok yükünü artıracağı savunuluyor. Bu kişiler arasında bulunan Blockstream CEO’su Adam Back, mem kültürünün Bitcoin’e getirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Ordinals’in teknik belgelerinde kriptografik olarak temsil edilen satoshi’lerin güvenli hale getirilerek diğer Bitcoin adreslerine gönderilebileceği ifade edildi. Ordinals’te şu ana kadar yalnızca 277 dijital eser yazıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala