bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,493.82 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.21 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 610.08 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 157.35 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.546119 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498673 3.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161609 2.10%

Bitcoin S&P 500 Korelasyonu En Yüksek Seviyesinde

bitcoin sp 500 korelasyonu en yuksek seviyesinde2

Bitcoin S&P 500 korelasyonu 17 ayın en yüksek seviyesine çıktı. En büyük kripto para birimi ile ABD’nin 500 büyük şirketini kapsayan borsa endeksi arasındaki 90 günlük korelasyon, Ekim 2020’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Arcane Research tarafından izlenen verilere göre, korelasyon, geçen cuma yüzde 0,49’a çıktı.

Bitcoin, Fed‘in faizi 25 baz puan artırmasından ve enflasyon tahminlerini yükseltmesinden bu yana yüzde 8 arttı. Ancak yükseliş, hisse senedi piyasalarındaki artıştan güç almış gibi görünüyor.

Grafik platformu TradingView tarafından sağlanan verilere göre, S&P 500, Fed’in faiz artırımından bu yana yüzde 6 yükseldi ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi yüzde 8,7 arttı.

Korelasyon ABD Hazine verim eğrisinin “amansız bir şekilde” sıkılaşmasıyla birlikte güçlendi. Bu, Fed’in ateşlenen faiz oranlarıyla çok korkulan stagflasyondan kaçınmakta zorlanabileceğinin bir işareti olarak görülüyor.

Bitcoin S&P 500 Korelasyonu Rejimi Benzersiz

Arcane Research tarafından mevcut korelasyon rejiminin BTC‘nin tarihinde benzersiz olduğunun altı çizildi. Bitcoin tarihinde korelasyon sadece beş gün daha yüksek oldu.

Bannockburn Global’in genel müdürü ve baş piyasa stratejisti Marc Chandler, “Keşke kriptonun temellere [yüksek enflasyona] gerçekten yanıt verdiğini söyleyebilseydim, ancak bence buradaki temel temel, kriptonun hisse senedi fiyatlarındaki artışa yanıt vermesidir.” dedi.

Bitcoin’in altın benzeri bir sığınak varlığı mı yoksa riskli bir yatırım mı olduğu konusundaki uzun süredir devam eden tartışma, kripto para biriminin borsalara duyarlılığının, Fed’in agresif sıkılaştırma planlarının ABD ekonomisini durgunluğa sokabileceği endişeleri arasında artmasıyla kızışabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala