bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,871.38 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.90 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 579.43 3.94%
solana
Solana (SOL) $ 151.64 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532516 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501732 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161649 6.08%

Powell’ın Açıklamalarından Sonra Bitcoin ve Piyasalarda Yön Nereye? | Bitcoin Son Durum

Elif Tümen’in sunumuyla bu hafta Kripto Bülten’de; Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamasının ardından Bitcoin’in son durumu ne oldu? Küresel piyasalar yeniden toparlanmaya başladı mı, piyasalarda yön nereye gidiyor? Önümüzdeki dönemde Bitcoin ve kripto paralar yükselişe geçecek mi? sorularının yanıtları yer aldı.

Nelerden Bahsedildi?

Önümüzdeki 3 yılın enflasyon tahminleri belli oldu.

Geçtiğimiz hafta Fed yılın son faiz kararını 50 baz puan olarak açıkladı. Karar sonrası Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinde ve küresel piyasalarda geçici bir düşüş meydana geldi. Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamasının ardından ise küresel piyasalar yeniden toparlanmaya başladı. Powell, fiyat istikrarını korumak adına faiz artırımı kararlarının devam edeceğini belirtti. Enflasyon hedefinin yeni yılda da yüzde 2 olduğunu vurguladı.

Fed tahminlerine göre; enflasyon 2023’te yüzde 3.1, 2024’te yüzde 2.5,  2025’te  yüzde 2.1, uzun vadede ise yüzde 2.0 olacak.

Hafta başında ABD Kasım 2022 enflasyon verisi yıllık yüzde 7.1 olarak açıklandı. Beklentiler ise yüzde 7.3 seviyelerindeydi. Böylece söz konusu veri, beklentilerin altında gelmiş oldu.

Bu durum, enflasyonda en kötü senaryoların geride kalmış olabileceğine işaret ediyor….

Haftanın bir diğer önemli haberi yine yeni yeniden FTX’ten geldi. Sam Bankman-Fried, Bahamalar’da tutuklandı. Tutuklanmasının ardından kefaletle serbest kalabileceği iddia ediliyordu ancak bu talep reddedildi ve Bankman-Fried hapse atıldı. Eski CEO, kaçma riskinin bulunması ve olayların devam etmesi sebebiyle en az 8 Şubat 2023 tarihine kadar hapiste kalacak. Tüm bunlar yaşanırken ABD Temsilciler Meclisi duruşmasında, FTX çöküşüyle ilgili olarak SEC Başkanının da sorumlu olacağı konuşuldu.

Öte yandan Beyaz Saray, FTX’in 5.2 milyon dolarlık bağışını iade edip etmeyeceği konusunda hala sessiz…

FTX krizinin yankıları henüz sürerken, kripto varlıklara olan güvenin uzun bir süre geri gelmeyeceği muhakkak.

Bu doğrultuda, Almanya’nın en tepedeki düzenleyicisi tüketicileri korumak, kara para aklamayı önlemek ve finansal istikrarı korumak için kripto sistemlerinin küresel olarak düzenlenmesi çağrısında bulundu….

Diğer yandan Amerika Birleşik Devletleri Senatörleri, dijital varlıkların kara para aklamayı önleme yasasını tanıttı. Teklif, cüzdan sağlayıcıları ve madenciler gibi kripto katılımcılarına “müşterini tanı” kuralları getiriyor. Ayrıca finansal kurumların, kara para aklamayı gizlemek için tasarlanmış araçlar olan “dijital varlık karıştırıcılarla” işlem yapması yasaklanacak….

Metaverse ve dijital gerçeklik deneyimleri, hazır olsun ya da olmasın tüketicilere doğru hızla ilerliyor. Ancak dünyada teknolojik açıdan dijital bir geleceği kucaklamaya daha hazır bazı yerler var.

İnternet ve telefon hizmeti araştırmacısı Uswitch tarafından yapılan yeni bir çalışmayla, bu tür bir teknolojiyi karşılamak için en uygun koşullara sahip olan yerin Hollanda olduğu tespit edildi. Araştırmaya göre Hollanda, 106.51 Mbps ile en yüksek ortalama sabit geniş bant hızlarından birine sahip….

The Sandbox, Forbes ile bir metaverse projesine imza attı. Kullanıcılar bu proje ile birlikte Forbes’u yeniden keşfederken tarihi hakkında bilgi alabilecek ve 30 Yaş Altı 30 Galerisi’nde gezinebilecek. Ayrıca The Sandbox’ta kullanılacak aksesuarlar için Forbes’a özel tasarlanmış giyilebilir ürünleri satın alabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala