bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Bitcoin Piyasa Değeri ile Bank of America ve Yeni Zelanda Dolarını Geçti

51 Bantsiz 1280x640

Bitcoin, 12.470 dolarlık yeni bir yıllık en yüksek seviyeye ulaşırken, piyasa değeri şimdi Bank of America ve Yeni Zelanda’nın fiat para birimini geride bıraktı.

Bitcoin, ilk kez yatırımcılardan daha fazla destek aldıkça, piyasa değeri Bank of America’nın piyasa değerini aştı ve PayPal ile de arayı kapatıyor.

Haberin yazımı sırasında Bitcoin’in şu anki piyasa değeri, son 24 saatte %3,2 artarak 226 milyar doların biraz üzerine yükseldi. Bununla birlikte, Bank of America’nın piyasa değeri bugün %2’den fazla düşüşle 224,4 milyar dolara düştü. Bitcoin’den ( BTC ) gelen bu yükseliş davranışı ve BoA’daki hafif düşüş BTC’nin, 230 milyar dolarlık PayPal’ın hemen arkasında, piyasa değerine göre en değerli 25. varlık olarak sıralandığı anlamına geliyor.

Bank of America, yıllık 12.470 dolarlık en yüksek seviyesine ulaştığı için bugün kripto para varlığının gerisinde kalan tek fiat tabanlı kurum değildi. BTC’nin yükselişi ile  Bitcoin’in piyasa değeri şimdi Yeni Zelanda Dolarını (NZD) da geçmiş durumdadır.

Şu anda dolaşımdaki toplam NZD sayısı 346.4 milyar veya kabaca 227 milyar dolar olarak tahmin edilirken, BTC bunun önünde bir seyir izlemektedir. Bu, Bitcoin’i tüm itibari para birimleri arasında 34. en değerli para birimi yapıyor.

Geleneksel Yatırımcılar Kripto Parayı Seçiyor

Federal Rezerv, pandeminin ekonomik etkisini azaltmak için birçok tartışmalı önlemi uygulamaya koyduğundan; 2020’de Bitcoin’in fiyatı önemli ölçüde arttı ve bu da finans sektöründeki birçok önde gelen figürün kripto paraları ilk kez dikkate almasına neden oldu.

Milyarder Warren Buffett’in kripto para birimleri hakkındaki hislerini iyi bilinmesine rağmen -temelde hiçbir değeri olmadığını söylüyor- Morgan Creek Digital’den Jason Williams gibi diğerleri, Buffett’in çok uluslu holding şirketi Berkshire Hathaway’in yakında Bitcoin’e yatırım yapabileceğini tahmin ettiler. Williams, firmadaki “genç yöneticilerin ve analistlerin” Buffett eylemlerinden habersiz olsa bile BTC satın alma kararını vereceğini söyledi.

Buffett, bu ekonomideki risklerden korumanın bir yolu olarak kripto parayı potansiyel olarak düşünen tek milyarder değil. Riskten korunma fonu Tudor Investment Corporation’ın kurucusu Paul Tudor Jones, kripto para varlığının Mayıs ayında portföyünün bir parçası olduğu ortaya çıkardığından beri Bitcoin hala yükseliş gösteriyor.

Kripto para dünyasının bir başka olası yeni yüzü, son zamanlarda Gemini borsa kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss ile konuşan Barstool Sports’un kurucusu Dave Portnoy. İkiz kardeşlerin yardımıyla Portnoy , ilk kripto para alımlarından bazıları olan 200.000 dolarlık Bitcoin ve 50.000 dolarlık Chainlink ( LINK ) satın aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala