bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Bitcoin.org Sitesi Saldırıya Uğradı

bitcoin org dolandiricilar tarafindan hacklendid 2

Bitcoin.org saldırıya uğramış gibi görünüyor. Satoshi Nakamoto ve Martti Malmi tarafından kaydedilen ve bilinen en eski kripto varlık web sitesi Bitcoin.org, şu anda sayfasında sahte bir hediye duyurusu gösteriyor.

Ana sayfada yayınlanan duyuruda dolandırıcılar, insanları aldıkları miktarın iki katını iade etme sözü vererek adreslerine Bitcoin göndermeye çağırıyorlar. Ayrıca bilinen rakama göre dolandırıcılar şimdiye kadar 17.764 dolar topladı.

bitcoin org dolandiricilar tarafindan hacklendi

Takma adı Cobra olan bir geliştirici tarafından işletilen web sitesi, son zamanlarda çok fazla hizmet reddi aldı. Ayrıca şu anda bu web sitesinin sorumluluğu kime ait bilinmiyor.

Bununla birlikte site şu anda geçici olarak devre dışı bırakıldı.

bitcoin org dolandiricilar tarafindan hacklendiv

Bitcoin.org Teknik İncelemesini Kaldırmak Zorunda Kaldı

Geçtiğimiz aylarda Bitcoin.org, kendini Satoshi olarak ilan eden Craig Wright’ın telif hakkı ihlali davasını kazanmasının ardından, Bitcoin teknik incelemesini kaldırmak zorunda kaldı.

Geçen yıl, Joe Biden, Kim Kardashian, Elon Musk ve gibi oldukça tanınan ünlü isimlerin Twitter hesapları da benzer bir şekilde çekiliş dolandırıcılığını teşvik etmek için ele geçirilmişti.

Cobra, güvenlik ihlalinden web altyapı sağlayıcısı Cloudflare’ı suçluyor. Ayrıca gerçek sunucusunun saldırı esnasında herhangi bir trafik almadığını iddia ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala