bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Bitcoin Neden Düşüyor? Bitcoin Son Durumu | Piyasa Düşerken Neler Yapılmalı?

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten’de bu hafta; kripto paralarda yaşanan düşüşü atlatmak için ve piyasadaki zararları minimize etmek için nelerin yapılması gerektiğinden, düşüş dönemlerinde yapılması gerekenlerden, düşüş dönemlerinde aklınızda olması gereken bazı konu başlıklarından ve daha fazlasından bahsedildi.

Ayı Piyasasında Zararları Minimize Etmek İçin Neler Yapılmalı?

Bugün neredeyse tüm borsalarda bulunan Stop Loss özelliğinden bahsedelim. Türkçe karşılığıyla “kaybı durdur” yani sizin belirlediğiniz parametreler içerisinde yaşanan düşüşlerde sizin zararınızı durduran bir araç. Olası büyük düşüşlerden önce sizin belirlediğiniz tabanda zararınızı azaltacaktır. 

Hem hızlı yükselişlerde hem de sert düşüşlerde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise hareketin sebebini öğrenmektir. Kripto varlıklar hepimizin bildiği gibi volatil varlıklardır, bazı durumlarda ise spekülasyona açıktırlar. Bu sebeple düşüşlerin ve yükselişlerin kaynağını öğrenmek, yatırım kararlarınıza etki edebilir.

Özellikle düşüş dönemlerinde ya da bir başka deyişle ayı sezonlarında, piyasaya sürülen haberler kötü niyetli olabilir. FUD olarak da adlandırılan bu tür gelişmeleri araştırıp doğru kaynaklardan bilgi edinmek yatırımlarınızı kurtarabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala