bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,253.82 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.97 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 615.70 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628244 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655002 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216427 1.08%

Bitcoin Madencisi Marathon’dan Compute North Açıklaması

bitcoin madencisi marathondan compute north aciklamasi

Önde gelen Bitcoin madencilik şirketi Marathon’un, iflas eden Bitcoin madencilik şirketi Compute North’un varlıklarını satın alacağı iddia ediliyordu. Konu hakkında Marathon cephesinden açıklama geldi.

Marathon, Compute North Varlıklarını Satın Almayacak

Kripto madencisi Marathon, makinelerinin büyük bir bölümünü çalıştırdığı Teksas’taki 280 megavatlık rüzgâr enerjisi tesisinde bir hisse için teklif vermeyi düşündükten sonra, iflas etmiş barındırma sağlayıcısı Compute North’tan herhangi bir varlık satın almayacağını açıkladı.

bitcoin madencisi marathondan compute north aciklamasi 2

Bitcoin madencilik şirketi Marathon’un CEO’su Fred Thiel, yaptığı açıklamada Compute North’un yüzde 50 hissesine atıfta bulunarak, “Gerekirse çıkarlarımızı korumak için King Mountain varlığına teklif vermeye hazırdık. Fakat böyle bir şey olmadı.” dedi.

Compute North, iflas mahkemesinde açılan satışı onaylanan bir karara göre, ortaklık payını 15 Kasım’da bir açık artırmada ABD Data King Mountain’a satmayı kabul etti. Thiel, bu şirketin veri merkezi geliştiricisi US Bitcoin Corp’un bir yan kuruluşu olarak görev yaptığını açıkladı. Thiel açıklamasında, Marathon’un Compute North için bir teklif vermeyi düşündüğünü ancak sonrasında uzmanlarla görüşmeler sürecinde böyle bir tekliften vazgeçildiğini belirtti. Thiel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bir rakibin ihaleyi kazanmadığından emin olmak istedik. Teklif sürecimiz bununla birlikte kapanmış oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala