bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,782.09 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.94 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 556.69 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519203 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478733 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1525 0.32%

Bitcoin Madencisi Hut 8, Gelirini Yüzde 31 Artırdı

Bitcoin Madencisi Hut 8 Gelirini Yüzde 31 Artirdi1

Lider kripto para Bitcoin (BTC), son 1 yıl içerisinde değerinin yaklaşık olarak yarısını kaybetti. Bu durum yatırımcılara, altcoin’lere ve beraberinde kripto odaklı şirketlere oldukça olumsuz yansıdı. Birçok şirketin iflas ettiği son dönemde bazı madencilerin de fiş çektiğine şahitlik ettik. Ancak Bitcoin madencisi Hut 8, açıkladığı kazanç raporu ile piyasaya meydan okudu. Hut 8, 2. çeyrek raporunda gelirlerini yüzde 31 artırdığını açıkladı.

Bitcoin Madencisi Hut 8, Gelirini Yüzde 31 Artırdı

Bitcoin Madencisi Hut 8 Yıllık Kazançlarını Artırdı

Bitcoin madencilik sektörü, oldukça önemli ve bir o kadar riskli görülüyor. Bunun arkasındaki en büyük sebep ise Bitcoin fiyatındaki en ufak oynaklığın madencilerin gelirlerine doğrudan etki etmesi. Bu durum bazı madencilerin masraflarını karşılayamaması ve borçlarını ödeyememesi ile sonuçlanabiliyor. Ancak bu durum açıkladığı 2. çeyrek raporuna göre Hut 8 için geçerli değil. Yayımlanan rapora göre şirket, 2022’nin 2. çeyreğinde 946 Bitcoin (BTC) çıkardı. Bu, yüksek verimli madencilerin hash ve faaliyet oranlarındaki artışı nedeniyle 2021’deki aynı döneme göre yüzde 71’lik bir artış demek.

Konu hakkında konuşan Hut 8 CEO’su Jaime Leverton, şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık bir yıldır piyasa oynaklığını tahmin ediyorduk ve mevcut gerilemeyi döngü dengesi üzerinden başarılı bir şekilde yönetmek için proaktif önlemler aldık. Bitcoin rezervleri, yüksek performanslı bilgi işlem işimizde korelasyonsuz fiat geliri üreten ilk tam çeyreğimizle birleştiğinde, gelecekteki başarıyı yönlendirmek için bizi iyi konumlandırdı” 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala