bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,379.79 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.00 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 155.22 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545385 2.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500497 3.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159717 1.48%

Bitcoin Madencisi Core Scientific’in Alacaklıları Netleşmeye Başladı

bitcoin madencisi core scientificin alacaklilari netlesmeye basladi

Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific, geçtiğimiz haftalarda iflas başvurusunda bulunmuştu. Core Scientific’in alacaklıları netleşmeye başladı.

Core Scientific’in En Büyük Alacaklılarından Birisi BlackRock Yer Alıyor

Lider kripto para birimi Bitcoin’de bu yıl başında yaşanan düşüşler diğer kripto para birimlerinin de düşmesine neden olmuştu. Yaşanan bu düşüşler, pek çok kripto şirketinin zor günler geçirmesine ve hatta iflas etmesine neden olmuştu.

İflas eden şirketler arasında Bitcoin madencilik şirketleri de yer aldı. Bu şirketlerden birisi olan Core Scientific’in en büyük alacaklıları netleşmeye başladı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan bir dosyalamaya göre, yan kuruluşları, önceden düzenlemiş iflas anlaşmasının bir parçası olarak madencinin dönüştürülebilir tahvil hissedarlarından aldığı 75 milyon dolarlık yeni kredinin 17 milyon dolarını taahhüt etti.

bitcoin madencisi core scientificin alacaklilari netlesmeye basladi 2

Kripto dostu politikalarıyla tanınan ABD merkezli banka kuruluşu BlackRock, 28 Aralık itibariyle halihazırda 37.9 milyon dolarlık teminatlı dönüştürülebilir tahvillere sahip. Başarısız madencilik şirketi Core Scientific, BlackRock’un ana yatırımcı olarak hizmet verdiği özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) ile geçen yıl bir anlaşma yoluyla halka açılmıştı.

Core Scientific’in planları, iflas mahkemesinin yardımıyla borcunun çoğunu özel sermayeye dönüştürmeyi içeriyor. Firma şimdilik herhangi bir makinesini ya da işletme tesisini satmayı planlamıyor olsa da geliştirmekte olduğu tesislerini satma planları yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala