bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.21 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 605.83 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 149.48 4.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531173 3.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47865 4.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153156 4.59%

Bitcoin Madencisi Core Scientific Cephesinden Yeni Hamle

bitcoin madencisi core scientific cephesinden yeni hamle

İflas başvurusunda bulunan Bitcoin ve kripto para madencilik şirketi Core Scientific, iflastan kurtulmak için tüm şartları değerlendiriyor. Şirket Bitmain kuponlarını satışa çıkardı.

Bitcoin Madencisi Core Scientific, Bitmain Kuponlarını Satıyor

Geçtiğimiz aylarda iflas başvurusunda bulunan Bitcoin ve kripto para madencilik şirketi Core Scientific, 6.6 milyon dolar değerindeki Bitmain kuponlarını satışa çıkarmak için acil bir talep çıkardı. Yapılan dosyalamaya göre, kuponlara uygulanan bazı koşullar, kuponların Core Scientific’in bu kuponları kullanmasını engelliyor. Belirtilen şartlara göre kuponlar, Bitmain’den herhangi bir yeni S19 madencilik cihazının sadece yüzde 30’unu ödemek için kullanılabiliyor ve Bitmain ile nakit olarak değiştirilemiyor.

bitcoin madencisi core scientific cephesinden yeni hamle 2

Söz konusu kuponlar, Bitmain’in çıkarmış olduğu son madencilik cihazlarına göre daha düşük hash oranına sahip olan sadece S19 modelinde kullanılabiliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Borçlular, Bitmain kuponlarının var olmasına rağmen yeni S19 madencilik cihazlarını satın almak için likiditelerini kullanmanın Borçluların nakitlerini en iyi şekilde kullanılma aracı olduğuna inanmıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bununla birlikte Core Scientific’in elinde bulunana Bitmain kuponlarının süresi, şirketin Bölüm 11 yeniden düzenlemesinden çıkacağı tahmini Mart ya da Nisan 2023 tarihinde sona erecek. Ayrıca Core Scientific açıklamasında Bölüm 11 kapsamında ya da sonrasında ek olarak S19 madencilik cihazlarını almayacağını belirtti.

Son olarak Core Scientific, kuponları önemli bir indirimle satın almakla ilgilenen Bitmain ve iki potansiyel şirketle görüşmeler yaptığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala