bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Bitcoin Madencilik Zorluğunda Artış Yaşandı

bitcoin madencisi kari madencilik zorlugundaki artislara ragmen yuksek

Madencilerin yeni bitcoin blokları bulup ödül kazanmalarının ne kadar zor olduğunu anlatan, Bitcoin madencilik zorluğu, iki hafta önceki yüzde 13’lük düşüşten sonra küçük bir sıçrama yaşadı.

İki haftada bir yapılan madencilik zorluğu ayarlaması, çok sayıda madencilik sahasına göre blok 699551 yüzde 4,5’lik bir artış kaydetti. “Zorluk”, bitcoin madenciliği için gereken kaynak miktarının göreceli ölçüsünü ifade ediyor. Bu ölçüm, belirli bir zamanda ağ tarafından tüketilen güç miktarına bağlı olarak yukarı veya aşağı olacak şekilde ayarlanıyor.

Bitcoin’in protokolü, yeni blokların istikrarlı bir hızda çıkarıldığından emin olmak için zorluk seviyesini her 2.016 blokta veya her iki haftada bir ayarlıyor.

Madencilik zorluğu, madenciliğe ayrılmış büyük miktarlardaki mevcut bilgi işlem kaynaklarının yanı sıra madenciler arasında yeni bloklar bulmak için daha fazla rekabet tarafından yönlendiriliyor. Bu durum Bitcoin madenciliğini daha maliyetli hale geliyor. Bununla birlikte, madencilere ve madencilik havuzu operatörlerine göre, Bitcoin’in son boğa koşusu artan maliyetleri dengeledi. Bitcoin madenciliğini oldukça karlı hale getirdi.

Prag merkezli Bitcoin madenciliği şirketi Slush Pool’da araştırmacı Daniel Frumkin, “Fiyat zorluktan daha hızlı artıyor” dedi.

Frumkin, “BTC bazında gelir düşse de fiyattaki madencilik gelirinin sabit kaldığı anlamına geliyor” diye ekledi. 

bitcoin madencilik zorlugunda artis yasandi 2

Bitcoin’in fiyatı, Çin’in Temmuz ayı sonlarında kripto ticareti ve madenciliği üzerindeki baskısından kurtulmuş gibi görünüyordu. CoinDesk 20 fiyat endeksine göre, 20 Temmuz’da 30.000 doların altına düştükten sonra geçen hafta tekrar 50.000 doları geçti.

Bitcoin’in son boğa koşusunun yanı sıra rekor gelir marjı, kısmen Çin Devlet Konseyi’nin yerel makamlara Mayıs ayında kripto varlık madenciliği sitelerini kapatma emri vermesinden kaynaklanıyor. Bu kapatma, Çin’de yaklaşık bir milyon madencilik makinesinin kullanımdan kaldırılmasıyla sonuçlandı. Ancak, yeni bloklar bulmak için rekabet eden madencilerin alanı aniden daraldıkça, Çin dışında çevrim içi kalabilen madenciler kendilerini çok daha başarılı ve karlı buldular.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala