bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Bitcoin Madencilik Zorluğu Arttı

bitcoin madencilik zorlugu artti

Son dönemde bazı hükümetler, Bitcoin ve kripto para madenciliği konusunda bazı sınırlayıcı kararlar almaya devam ediyor. Hükümetler her ne kadar Bitcoin ve kripto para madencilik faaliyetlerine sınırlamalar getiriyor olsa da dünya genelinde bu faaliyetlerin sayısı artmaya devam ediyor. Özellikle 2023 yılına nispeten iyi bir başlangıç yapan kripto para birimleriyle birlikte dünya genelinde Bitcoin madencilik faaliyetleri yeniden hızlandı. Yaşanan nu durum Bitcoin madencilik zorluğunu da etkiledi.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Yüzde 9.95 Oranında Arttı

BTC.com’da yayımlanan bir güncellemeye göre lider kripto para birimi Bitcoin’de madencilik zorluğu gerçekleştirilen son ayarlamaların ardından yüzde 9.95 oranında arttı.

Yaşanan bu zorluk artışının, son dönemde yükselişe geçen Bitcoin fiyatıyla bağlantılı olarak artan Bitcoin madencilik makinesiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Bitcoin madencilik zorluğu ya da kripto para madencilik zorluğu, madencilikte kullanılan hesaplama sürecinin karmaşıklığını ifade ediyor.

bitcoin madencilik zorlugu artti 2

Konu hakkında açıklama yapan Luxor COO’su Ethan Vera şu ifadeleri kullandı:

Daha verimli makinelerin piyasaya sürülmesiyle birlikte, elektrik kullanım oranları düşüyor ve diğer olumlu gelişmelerin ardından Bitcoin fiyatı ve sıralı işlem ücretleriyle Bitcoin madencilik faaliyetleri de artıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala