bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

Bitcoin Madencilik Şirketi Standard Power, Nükleer Enerjili Temiz Madenciliği Aralık Ayında Ohio’da Başlatıyor

bitcoin madencilik sirketi standard power nukleer enerjili temiz madenciligi aralik ayinda ohioda baslatiyor

Nükleer enerji üreticisi Energy Harbour Corp, Pazartesi günü yaptığı bir basın açıklamasında Bitcoin madenciliği şirketi Standard Power ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Karbonsuz Bitcoin madenciliği yapacak olan tesis, Aralık ayında Ohio’da başlayacak. 

Ortaklık ile Standard Power, terk edilmiş bir kağıt fabrikasını Energy Harbor’ın nükleer santrallerinden gelen enerjiyi kullanan bir Bitcoin madencilik tesisine çevirecek. Standard Power’dan Maxim Serezhin konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Energy Harbor ile ortaklık kurarak, bu tesisle ilişkili gücün %100’ünün karbonsuz olmasını sağlamak için barındırma yeteneklerimizi proaktif olarak yapılandırdık.”

Bitcoin bu yıl belirlediği zirvelerin ardından, özellikle Elon Musk gibi nüfuz sahibi kişilerden çevre ve sürdürülebilirlik konusunda eleştiriler aldı. Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, Bitcoin’i ödeme seçeneği olarak kabul etmeye başlamasından iki ay sonda Bitcoin kabül etmeyi durdurarak büyük bir tepki aldı. Ardından, kripto para sektöründe yenilenebilir çevresel çözümler sıklıkla dile getirilmeye başlanmıştı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala