bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

Bitcoin Madencilerinin Geliri, Fiyatın 45.000 Dolar Olduğu Seviyelere Yükseldi

bitcoin madencilik geliri fiyatin 45 000 dolar civarinda oldugu seviyelere yukseldi 1

Bitcoin’in TH/s başına günlük madencilik geliri 0.27 dolara yükseldi. Bu Bitcoin’in Mayıs ortasında 45.000 dolar civarında işlem gördüğü seviye ile aynı seviyeye karşılık geliyor. Ancak küresel hash oranının yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesine geri dönmesi pek olası görünmüyor. Bu da hala çevrim içi olan madenciler arasında daha az rekabet olduğu anlamına geliyor.

Rekor zorluk düşüşü sayesinde, TH/s saniye başına madencilik geliri işlem gücü, Bitcoin’in 45.000 dolar olduğu Mayıs ayı ortasındaki seviyelere yükseldi.

Son veriler, Bitcoin’in madencilik zorluğunun 3 Temmuz’da yaklaşık %28 düşüş ile şimdiye kadarki en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından, TH/s başına günlük madencilik gelirinin 0.27 dolara yükseldiğini gösteriyor.

Bitinfocharts’tan elde edilen veriler, TH/s başına günlük madencilik geliri hakkında biraz farklı bir tahmine sahip ve bunu 0.30 dolar civarında gösteriyor. Ancak burada da benzer bir eğilim söz konusu. 

Bitcoin’in rekor zorluk düşüşü, Çin’in enerji santrallerine Bitcoin madencilik tesisleri için enerji tedarikini kesme emri vermesinin doğrudan bir sonucuydu. Bitcoin ağındaki yaklaşık 90 milyon TH/s işlem gücü, Mayıs ortasından bu yana çevrim dışıydı ve ağın toplam hash oranının yaklaşık %50’sini oluşturuyordu.

Ancak her zaman çevrim içi kalabilen Bitcoin madencileri için bu durum, Bitcoin’in blok ödüllerindeki günlük paylarının zorluk düşüşüyle ​​orantılı olarak arttığı anlamına geliyor.

Çin, Haziran başında Bitcoin madenciliğini engelleme çabalarını hayata geçirdiğinde, Çin dışındaki Bitcoin madenciliği tesisleri firmaları tarafından sunulan toplam boş kapasitenin, barındırma noktaları arayan Çinli Bitcoin madencilerinin tüm taleplerini karşılamak için yetersiz olduğunu açıkladı.

Çin’in Xinjiang ve Sichuan bölgelerindeki kapatma emirlerinin ardından ikinci el piyasası, son haftalarda fişten çekilen milyonlarca Bitcoin ASIC madencisinin araçları ile doldu. Emir, kullanılmış grafik işleme birimlerini ikinci el pazar yerlerine boşaltan Ethereum ve diğer kripto para madencilerini de etkiledi.

Bu nedenle endüstri uzmanları, Bitcoin hash oranının yakın zamanda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 180 milyon TH/s’ye yükselmesini beklemiyor ve bu da önümüzdeki aylarda mevcut madencilere daha fazla hareket alanı sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala