bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,237.21 2.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.20 2.20%
bnb
BNB (BNB) $ 560.58 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 3.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513544 4.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482772 7.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156979 5.73%

Bitcoin Madenciliği Zorluğunda Düşüş Yaşanıyor

bitcoin madenciligi zorlugunda dusus yasaniyor 4

Bitcoin (BTCmadenciliği her geçen gün daha da zorlaşıyor diyebiliriz. Bunun yanında Glassnode tarafından yayınlanan son rapor ise Bitcoin madencilik zorluğu ile ilgili düşüşe dikkat çekiyor. Elde edilen verilere göre; Bitcoin madenciliğinin zorluğu, Kasım ayından bu yana istikrarlı bir yükselişin ardından bu ay ikinci kez yüzde 0,35 düştü.

Bitcoin Madenciliği Zorluğu, Mart Ayında İki Kez Düştü

Glassnode tarafından elde edilen verilere göre; Bitcoin madenciliği hash oranı Şubat ayında 248 exahash/saniye (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesinden, 17 Mart’ta 216 EH/s’ye düştü. Bunun yanında aynı şekilde 3 Mart’ta da Bitcoin madencilik zorluğu yüzde 1,5 oranında düşüş kaydetti. Yani Bitcoin madencilik zorluğu aynı ay içerisinde iki kere düşüş yaşamış oldu.

bitcoin madenciligi zorlugunda dusus yasaniyor 3

Söz konusu zorluk, her bir blok arasındaki süreyi 10 dakikada sabit tutmak için, hashrate olarak da bilinen ağdaki bilgi işlem gücüne göre otomatik olarak ayarlanır.

Compass Mining kurucusu ve CEO’su Whitt Gibbs, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu hafif düşüş, muhtemelen kârsız madencilerin ASIC’leri fişten çekmesinden kaynaklanıyor. Enerji fiyatları küresel olarak arttıkça, muhtemelen daha fazla ASIC’nin ağdan düştüğünü göreceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala