bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,515.82 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.78 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 615.74 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 158.70 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545223 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497853 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163212 3.41%

Bitcoin Likiditesinde Banka Krizi ve Düzenleme Baskısı

Bitcoin Likiditesinde Banka Krizi ve Duzenleme Baskisi

Bitcoin, sene başından bu yana en iyi performans gösteren varlık olarak göze çarpıyor ancak likiditesi oldukça düşük seyrediyor. ABD’li düzenleyicilerin kripto baskısı ve banka iflasları yatırımcıların coşkusunu baskılıyor. Bitcoin‘de pozitif atmosfer devam ediyor ancak likidite aynı performansı gösteremiyor.

Bitcoin Likiditesinde Banka Krizi ve Duzenleme Baskisi2

Bitcoin Likiditesi Düzenlemelerden Olumsuz Etkilendi

Bitcoin likiditesi, ocak ayında devam eden güçlü fiyat performansından uzak kaldı. Kaiko’dan Conor Ryder’a göre yatırımcılar, kötüleşen likidite nedeniyle alım-satımlara daha fazla ödeme yapıyor. Alım-satım zorluğunun artmasıyla yatırımcılar daha fazla fiyat dalgalanmalarına maruz kalıyor. Düşük likidite, yetersiz emir defteri derinliğine de yol açıyor. Ryder, likidite eksikliğinin kurumsal isteksizliğin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, kripto şirketlerinin ABD düzenleyicileri ve borsalar arasındaki savaşta arada kalmak istemediğine dikkat çekiyor.

Yatırımcılar, geçen yıl yaşanan kayıpların ardından kripto piyasasından çekildi. Bu dönemlerde ise küçük yatırımcılarının davranışları yakından takip ediliyor. Dijital varlık yönetimi şirketi 3iQ araştırma başkanı Mark Connors, “Turistler kesinlikle gitti” ifadesini kullandı.

Bitcoin’de Daha Fazla Dalgalanma Uyarısı

En yüksek hacimli borsa olan Binance, mart ayında 24 saatlik işlem hacmini yaklaşık 65 milyon ziyaretle 6 milyar doların üzerine çıkardı. Coinbase ise 33 milyon ziyaretle 1,3 milyar dolar işlem hacmini gördü.

City Index analisti Fiona Cincotta, Bitcoin ticaret hacimlerindeki keskin düşüş nedeniyle büyük alımlarla BTC fiyatının hareket etmesinin daha kolay hale geldiğini savundu. Cincotta, daha fazla fiyat dalgalanması için de uyarılarda bulundu. Analiste göre bankacılık krizi ve düzenleme endişeleri Bitcoin’e yönelik iştahı azalttı. FRNT Financial analitik başkanı Strahinja Savic ise CFTC’nin Binance davasına değindi. Savic’e göre davanın Binance operasyonlarını nasıl etkileyeceğinin henüz belli olmadığını ve kripto likidite durumunu etkilemediğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala