bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

Bitcoin, Haziran Ayından Bu Yana En Düşük Seviyesine İndi

bitcoin haziran ayindan bu yana en dusuk seviyesine indi

Bir türlü istenilen seviyelere gelemeyen kripto para piyasasında mevcut düşüş eğilimi daha da hızlanıyor. Yatırımcılar uzun bir süredir piyasanın eski seviyelerine gelmesini bekliyor. Şu sıralar piyasada kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Kripto para piyasası tekrar 1 trilyon doların altına düştü.

Kripto Piyasasının Değeri Tekrar 1 Trilyon Doların Altına Düştü

Bitcoin çarşamba sabahı 18.960 dolara kadar geriledi. Bitcoin haziran ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Tüm kripto para piyasasının değeri de 1 trilyon doların altına düştü.

bitcoin haziran ayindan bu yana en dusuk seviyesine indi

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, para politikasını sıkılaştırarak aşırı enflasyonla mücadele ediyor. ABD Merkez Bankası, toplam 2,25 puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirdi. Piyasalar daha fazla faiz artışı gelmesini bekliyor.

Fed’in politika sıkılaştırması, riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturan doları güçlendirdi. ABD’nin 10 yıllık Hazine getirisi de yükseldi.

Bitcoin, hisse senetleriyle korelasyon içinde işlem gördü ve bu nedenle Bitcoin düştüğü için diğer kripto para birimi de düşüşe geçti.

Kripto borsası Luno’da kurumsal gelişim ve uluslararası başkan yardımcısı Vijay Ayyar, CNBC’ye verdiği demeçte şunları söyledi:

Doların yüksek seviyelere çıkmaya devam etmesiyle makro ortam da zor olmaya devam ediyor. Bu, gördüğümüz gibi tüm risk varlıklarını etkiliyor. Doların tekrar düşmeye başladığını görürsek, Bitcoin gibi riskli varlıkların tekrar yükselmesini sağlayabiliriz.

Kripto piyasası, Kasım ayındaki zirvesinden bu yana değerinden yaklaşık 2 trilyon dolar silinerek bu yıl olumsuz bir hava sergiledi. Bitcoin, Kasım ayında geldiği 68.990.90 dolarlık rekor seviyesinden yaklaşık yüzde 60 oranda düştü.

Bitcoin, Haziran ayından bu yana 18.000 ila 24.000 dolar arasında dar bir aralıkta işlem görüyor. Vijay Ayyar, Bitcoin 17.500 doların altına düşmedikçe muhtemelen 18.000 ila 24.000 dolar aralığında kalacağını belirtti.

Ethereum, Bitcoin’den daha fazla yükselmeyi başardı. Ethereum Merge güncellemesinin de etkisiyle Bitcoin’i geride bıraktı. Ayyar, konuya ilişkin şunları söyledi:

Ethereum, Merge beklentisiyle Bitcoin karşısında yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu nedenle, Bitcoin konsolide olurken altcoin alanında çok daha fazla ilgi ve aktivite oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala