bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Bitcoin, Gözünü 25 Bin Dolara Dikti

bitcoin gozunu 25 bin dolara dikti

Kripto para piyasaları bugün yatay bir seyir izliyor. Kripto para piyasası değeri 1 trilyon doların üzerinde seyrederken, Bitcoin kritik 23.000 bin dolar civarında işlem görüyor. Bitcoin, gece saatlerindeki güçlü alımlarla 23.820 dolara kadar yükseldi ancak kalıcı olamadı. 23.900 dolar direnç seviyesine oldukça yaklaşan Bitcoin, daha sonra gelen satışlarla yeniden 23 bin dolar sınırına geriledi. Yılbaşından bu yana yüzde 40’a yakın değerlenen Bitcoin’de 25 bin dolar seviyesinin kritik olduğu belirtiliyor.

Küresel ekonomi gündemi sakin günler geçirirken. ABD’de bilanço dönemi başladı. Teknoloji hisselerinin performansı paralelinde kripto piyasalarının da yönünü belirliyor. Piyasalar, dün Microsoft’un gelecek döneme ilişkin negatif tahminlerini atlatmış görünüyor. Risk iştahının toparlanma sinyalleri verdiği söylenebilir.

Kripto piyasasının yakından takip ettiği şirketlerden biri olan Tesla‘nın bilançosu açıklandı. Şirketin ekim-aralık dönemine ait bilançosunda Bitcoin alım-satımı yapmadığı kaydedildi. Böylece iki mali dönem üst üste Bitcoin varlıklarını sabit tutmuş oldu. Tesla’nın dijital varlıklarının değeri üçüncü çeyrekte 218 milyon dolardan 184 milyon dolara geriledi. Şirket, bu dönemde rekor gelir ve kâr yazdı. Şirketin geliri geçen yıla göre yüzde 37 artışla 24.3 milyar dolara çıktı. Kârı da yüzde 59 yükselişle 3.9 milyar dolara çıktı.

ABD’de bugün kritik 2022 yılının son çeyrek dönemine ilişkin öncü GSYH rakamları açıklanacak. GSYH’nın tahminlerden iyi gelmesi haline büyüme endişeleri iyimserliğe dönüşebilir. Söz konusu veri, Fed’in gelecek hafta açıklayacağı faiz rotası açısından da oldukça önemli. ABD ekonomisi önceki çeyrekte yüzde 3.2 büyümüştü. Bu çeyrekte ise yüzde 2.6’lık artış bekleniyor. Fed’in faiz kararını açıklayacağı tarih yaklaşıyor. Piyasalarda Fed’in faiz artırımlarında yavaşlamaya gideceği beklentisiyle pozitif bir hava hakim. Fed, faiz kararını 1 Şubat’ta açıklayacak. Ancak tarih yaklaştıkça yatırımcıların temkinli duruşunda artış gözleniyor.

Geçen yılki kayıplarının bir kısmını geri alan Bitcoin yatırımcılarını ise ‘boğa sezonu’ heyecanı sardı. Peki Bitcoin yükselişini sürdürebilecek mi, hangi seviyelere dikkat edilmeli? Gelin Bitcoin analizine bir bakalım…

bitcoin gozunu 25 bin dolara dikti2

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin’in 23 bin dolar sınırındaki mücadelesi sürüyor. Bitcoin’in birkaç günlük yatay seyrin ardından dün geceki 23.900 dolar atağı yatırımcıları heyecanlandırdı. Bitcoin, gece saatlerinde 23.821 dolara kadar yükseldi ancak bu seviyelerde kalıcı olamadı ve 23.000 bin dolar sınırına geri çekildi. Lider kripto para, bugün ise 23 bin dolar sınırında dar bir aralıkta işlem görüyor. Bitcoin, gün içi en yüksek 22.911 dolar, en yüksek ise 23.286 aralığında dalgalanıyor. BTC, saat 13.00 itibarıyla yüzde 0.3 düşüşle 22.980 dolardan alıcı buluyor.

BTC/USD grafiğine göre Bitcoin’in yukarı yönlü hareketi devam ederse ilk durağı 23.889 dolar olacak. Bu seviye kırılırsa Bitcoin’in 25.000 dolara kadar önü açık görünüyor. Yükselişin devam etmesi halinde Bitcoin’de 25.191 güçlü bir direnç bölgesi olarak öne çıkıyor. Yönünü aşağı çevirdiği takdirde ilk olarak 21.783 dolar destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Düşüş sürerse 19.678 ve 18.376 dolar civarındaki hareketlere dikkat edilecek.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi bugün 54 puana çıktı ve ‘nötr’ bölgede yer alıyor. Bu seviye en son Nisan 2022’de görülmüştü. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti ise yüzde 42.24 bandında. Dolar endeksi de 102 seviyesinin altında bulunuyor. Bu seviye 8 ayın en düşük seviyelerine yakın. Doları başlıca altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi de 101.8 seviyesinde.

Bitcoin’de Yükseliş Sürer Mi?

Küresel piyasalarda risk iştahı sene başından bu yana yükseliş sürüyor. Enflasyon ve faiz endişelerinin hafiflemesi riskli varlıklara olan talebi artırıyor. Bugün ABD’den gelecek öncü GSYH verilerinin hem büyüme endişeleri hem de Fed’in faiz kararı açısından önemli doluğu belirtiliyor. Kripto para piyasaları artan iştahın etkisiyle yükselişini devam ettiriyor. Bitcoin, risk iştahının devam etmesi halinde yakın zamanda 25.000 dolar sınırını test edebilir.

Küresel piyasalarda enflasyon, faiz ve resesyon ile ilgili gelişmeler yakından izleniyor. ABD’de bilanço dönemi başladı. Teknoloji şirketlerinin bilançoları ve tahminleri takip ediliyor. Bazı analistler, Bitcoin’de düzeltme ihtimallerinin arttığını belirtiliyor. Kripto şirketlerinde yaşanan gelişmeler de piyasada tedirginlik yaratıyor. Genesis’in iflas koruma başvurusunun ardından yaşanacak gelişmeler yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, başvuru ile birlikte yeni iflasların yaşanmasından endişe ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala