bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,064.16 3.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.91 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 611.45 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 146.75 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526232 3.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471765 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150489 6.91%

Bitcoin Genesis Günü: Bitcoin 14 Yaşına Girdi

bitcoin genesis gunu bitcoin 14 yasina girdiER

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) için 3 Ocak önemli bir gün. İlk BTC bloğu olan Genesis, 3 Ocak 2009’da piyasa sürüldüğü için her yıl bugün Bitcoin Genesis Günü olarak kutlanıyor. Peki Bitcoin’i 14 yaşında neler bekliyor?

Bitcoin Genesis Günü Ne İfade Ediyor?

Bugün, Bitcoin’in Genesis blok olarak da adlandırılan ilk bloku çıkarıldı. Bitcoin’in doğum günü, kripto topluluğunun önde gelen isimleri tarafından kutlandı ve kutlanmaya da devam ediyor. 3 Ocak 2009’da Bitcoin’in anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto, Sourceforge’da ilk 50 Bitcoin’i içeren Genesis bloku yayınladı.

bitcoin genesis gunu bitcoin 14 yasina girdissd

3 Ocak 2009 günü, kimliği bilinmeyen Satoshi Nakamoto, Sourceforge’da ilk 50 Bitcoin’i içeren Genesis bloğunu yayınladı. Bitcoin’in başlangıç bloğu, blok zincirinin eşler arası değer transferlerinde kullanılabilmesinin önünü açan ilk adım olarak biliniyor. Yani 3 Ocak, Bitcoin’in doğum günü diyebiliriz ve 2022 itibariyle BTC, 14 yaşına girmiş durumda.

Teorik olarak, Genesis block bir ihtiyaç değildir. Fakat, tüm kripto para yatırımcılarının ve madencilerin güvenebileceği bir başlangıç ​​noktasına sahip olmak önemlidir. Her zincirin bir halka ile başlamasına benzer şekilde; Genesis block da blokzinciri başlatan ilk halkadır.

Bitcoin’i 14 Yaşında Neler Bekliyor?

Bitcoin’in 14 yaşına girmesi ile beraber akıllara yıl boyunca Bitcoin fiyatınında olacak değişiklikler merak konusu oluyor. Geçtiğimiz 12 ay, dolar değerinin yüzde 70’inden fazlasını kaybeden kripto para birimi için özellikle zorlu bir yılı geride bıraktığını söyleyebiliriz.

Tim Draper, Bitcoin ile ilgili iyimser duruşunu sürdürüyor. Draper, Bitcoin’in fiyatın yıl sonuna kadar 250 bin dolara ulaşmasının mümkün olacağını düşünüyor.

Sussex Üniversitesi’nde finans profesörü olan Carol Alexander ise Bitcoin’in, beklenenden biraz farklı nedenlerle de olsa, kazançlar için hazır olduğuna inanıyor. Altana Dijital Para Birimi Fonu’nun CIO’su Alistair Milne de benzer şekilde fiyatın 2024’ün sonuna kadar 150-300 bin dolara ulaşması gerektiğini söyledi.

Genel olarak birçok isim Bitcoin’in için olumlu tahminlerde bulunurken, Standard Chartered’a göre, BTC 5 bin dolara kadar düşebilir. 

Haberin yazımı itibariyle, 14 yaşına giren Bitcoin (BTC) CoinGecko verilerine göre; 16.727 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala