bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,309.77 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,183.33 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 610.52 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 155.09 0.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54542 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518924 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159015 0.98%

Bitcoin Fiyatı, Teknoloji Devi Hisselerinden Daha Stabil

bitcoin fiyati teknoloji devi hisselerinden daha stabil

Kripto para birimleri fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve son dönemlerde artan düzenleyici baskıları yatırımcıları ürkütmeye devam ederken, lider kripto para birimi Bitcoin iyi bir performans göstermeye devam ediyor. Bitcoin, son verilere göre Meta ve Amazon hisselerine göre daha stabil bir performans gösteriyor.

Bitcoin, Teknoloji Hisselerine Göre Daha Az Volatil

Lider kripto para birimi Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalar, değerli metaller ve fiat para birimleri gibi geleneksel varlık sınıflarına göre ünlü olmasının yanında genellikle oldukça kaotik olarak anılıyor. Ancak piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi, teknoloji devleri Meta ve Amazon’un hisselerine göre daha az volatil durumda.

bitcoin fiyati teknoloji devi hisselerinden daha stabil 2

Kripto para birimi Bitcoin’in sözde yıllık volatilitesi, yani son 30 günde günlük yüzde değişimin standart sağmasını izleyen değer, şu anda yüzde 32 seviyesinde seyrediyor. The Block verilerine göre bu oran, varlığın tüm zamanlar boyunca ortalama fiyat volatilitesi olan yüzde 71’e oranla oldukça düşük bir seviye.

Son olarak yatırımcılar tarafından “yaz durgunluğu” olarak isimlendirilen bu durum, genellikle daha düşük işlem hacmiyle karakterize olan bir dönemde alışılmışın dışında volatilite seviyelerini görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala