bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Bitcoin, Beklentileri Aşan Enflasyona Rağmen Yükseldi

bitcoin enflasyon verisine ragmen yukseliyor

Kripto para piyasası, ABD enflasyon verisinin ardından toparlandı ve yeniden 22.000 doların üzerine çıktı. Kripto piyasa değeri 1.028 trilyon dolar civarında seyrederken, Bitcoin 22.121 dolardan alıcı buluyor. Bitcoin, tahminlerin üzerinde açıklanan ABD enflasyonu ve regülatörlerin kripto şirketlerine yönelik tehditlerine rağmen hafif yükseliş kaydetti. Bitcoin son 24 saatte yüzde 2’ye yakın yükseliş yaşadı.

ABD’de ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tüketici fiyatları yıllık yüzde 6,4 ile beklentilerin üzerinde açıklandı. Aylık enflasyon ise beklentilere paralel yüzde 0,5 artış kaydetti. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri, faizlerin daha uzun süre boyunca yüksek seviyelerde kalabileceğine işaret eden açıklamalarda bulundu. Enflasyon verisi bu yıl faiz indirimlerinin başlayacağı beklentilerini hafifletti. Dolar endeksi de enflasyonun ardından yükselişe geçti. Endeks, 103.5 puan seviyesine kadar yükseldi.

Uzmanlar, Bitcoin’deki enflasyon beklentisinin daha önce fiyatlanmış olabileceği için kötü gelen verilere rağmen düşüş göstermediğini ifade ediyor. BTC, geçen hafta 21 bin dolar sınırına kadar geri çekilmişti. Veri sonrası yükseliş hareketi ise piyasaların daha kötü bir beklentiye hazırlıklı olduğu şeklinde yorumlandı.

ABD’de kripto para şirketlerine yönelik baskı artıyor. Piyasa regülatörü SEC, son olarak Binance USD (BUSD) stablecoin’i ihraççısı Paxos’u radarına aldı. New York Mali Hizmetler Departmanı, Paxos’a 16 milyar dolarlık BUSD stablecoin’i ihracını durdurma emri verdi. SEC de BUSD’nin kayıtsız menkul kıymet olduğu ile ilgili Paxos’a ‘Wells Bildirimi’ gönderdi. Wells bildirimi ile SEC, kişi veya şirketlere karşı bir icra dava açması hazırlığında olduğunu iletiyor. Söz konusu gelişmenin ardından Binance’ten çıkışlar hızlandı. Binance borsasından dün 831 milyon dolarlık net çıkış yaşandığı belirtiliyor.

SEC, geçen hafta da staking işlemlerini nedeniyle Kraken hakkında soruşturma başlattı. Kraken, SEC ile anlaşma yoluna gittiğini ve kripto staking hizmetini sonlandıracağını duyurdu. Anlaşma kapsamında Kraken, SEC’e 30 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Bitcoin, regülatörlerin baskıları ve makroenomik verilere rağmen yeniden 22.000 doların üzerine çıktı. Peki, Bitcoin’de yükseliş devam edecek mi? Hangi seviyelere dikkat edilmeli? Gelin Bitcoin analizine bir bakalım…

bitcoin enflasyon verisine ragmen yukseliyor2

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi

Bitcoin, dün yaşanan yükseliş ile birlikte yeniden 22.000 doların üzerine çıktı. Kriptoların amiral gemisi, bugün dar bir aralıkta hafif ekside işlem görüyor. BTC, bugün 22.054 ila 22.210 dolar aralığında seyrediyor. Bitcoin, saat 12.50 itibarıyla yüzde 0.24 düşüşle 22.156 dolardan alıcı buluyor. Bitcoin, şubat ayında şu ana kadar yönünü net bir şekilde tayin edebilmiş değil.

BTC/USD grafiğine göre Bitcoin, yukarı yönlü hareketini devam ettirirse 22.377 dolar ilk direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Yükseliş devam ederse güçlü bir direnç seviyesi olan 24.264 dolar civarındaki hareketler gözlenecek. Bitcoin, yönünü aşağı çevirdiği takdirde ise 21.210 dolar ilk kritik destek seviyesi olacak. Düşüşün sürmesi halinde 20.267 ve 19.324 dolar civarına odaklanılacak.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi de 53 puan ile nötr bölgede yer alıyor. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzde 41,6 civarında.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala