bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Bitcoin, El Salvador’un IMF’den Kredi Almasına Engel Değil

bitcoin el salvadorun imfden kredi almasina engel degil 1

El Salvador Merkez Bankası Başkanı Dougles Rodriguez, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) alınacak 1,3 milyar dolarlık kredi anlaşmasıyla ilgili konuştu. Rodriguez’e göre, Bitcoin’in ülkede yasallaşması, El Salvador’un IMF ile yapabileceği kredi anlaşması için bir engel teşkil etmeyecek.

Rodriguez, Bitcoin’in spekülatif bir varlık olarak itibarını kaybedeceğinin altını çizerek, meşru bir ödeme sistemi olarak kullanılabileceğini kanıtlayacağına dikkat çekti.

Merkez Bankası Başkanı Rodriquez verdiği röportajda şunları söyledi:

“Herhangi bir risk görmüyoruz. Ancak, belki yukarı yönlü riskler olabilir.”

El Salvador’da Bitcoin’in Benimsenmesi IMF Kredisinde Etkili Olabilir

Ülkenin Merkez Bankası Başkanı Douglas Rodriguez; IMF’nin kredi değerlendirmesinde Bitcoin’in benimsenmesinin faydalı olabileceğini de düşünüyor.

Bilindiği gibi MF’nin, El Salvador’un maliyesi ve ekonomisine ilişkin en son incelemesini önümüzdeki ay yayınlayacak. Yatırımcılar da bu raporu yakından takip ediyor.

bitcoin el salvadorun imfden kredi almasina engel degil

Ülkenin 2023 yılına kadar büyük dolar tahvil ödemeleri bulunuyor. Ayrıca diğer yandan borçları da var. Bu yüzden uluslararası piyasalara erişim için kilidi açmaya ve IMF ile anlaşmaya ihriyacı var.

Rodriguez bu durumla ilgili de şunları söyledi:

“IMF’ye açıkça açıkladık: Bizim için Chivo ve Bitcoin sadece bir ödeme yöntemidir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala