bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Bitcoin, Donald Trump’ı Solladı

Bitcoin Donal Trumpi Solladi

Lider kripto para Bitcoin’in (BTC) yılbaşından bu yana süren pozitif performansı dikkat çekmeye devam ediyor. BTC, 2023 yılında yüzde 75’in üzerinde değer kazandı. Yarın açıklanacak ABD enflasyon verileri yeni bir yükselişin tetikçisi olabileceği belirtiliyor. Bu arada Bitcoin, pozitif performansı ile ABD’de en fazla merak edilen terim oldu.

Bitcoin Donal Trumpi Solladi2

Bitcoin, Trump’tan Daha Çok Merak Edildi

ABD’lilerin en fazla merak ettiği terim Bitcoin oldu. Ahrefs verilerine göre Nevada, Bitcoin’i en çok merak eden eyalet oldu. Nevada’yı Miami, California ve Washington izledi. Bitcoin, bu performansı ile eski ABD Başkanı Donald Trump’ı geride bıraktı. Son günlerde manşetleri süsleyen Trump, yetişkin filmleri yıldızı bir kadınla girdiği ilişki sonrası ‘sus payı’ ödediği suçlamasıyla ilgili hakim karşısına çıkmıştı. Sosyal medyada Trump’ın tutuklandığı iddia edilmişti.

Global arama hacminde Bitcoin, 12 milyon ile ilk sırada yer alıyor. Trump ise 2,6 milyon arama hacmi ile onu izliyor. Son dakika haberleri, Elvis Presley ve Disney World ikilinin arkasından geliyor. ABD’deki arama hacmine bakıldığında ise Bitcoin 1,9 milyon ile ilk sırada, Trump 1,5 milyon ile ikinci sırada bulunuyor. Google Trends verilerinde ise Donald Trump aramaları, olası tutuklanma haberlerinin etkisiyle 4 ve 5 Nisan’da Bitcoin’in önüne geçti.

ABD, son dönemlerde kripto şirketlerine karşı agresif bir politika izliyordu. Hazine Bakanlığı’nın son raporunda DeFi hizmetlerinin yasa dışı para akışında kullanıldığı açıklanmıştı. DeFi hizmetlerinden siber suçlular, fidye yazılımı saldırganları, hırsızlar ve dolandırıcıların faydalandığı belirtilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala