bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,679.06 3.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,086.22 4.14%
bnb
BNB (BNB) $ 553.14 5.03%
solana
Solana (SOL) $ 139.18 7.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501594 3.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456483 4.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152705 2.82%

Bitcoin Diamond (BCD) Coin Nedir?

Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond (BCD), Bitcoin (BTC) ağında meydana gelen bir çatallanma (hard fork) çalışmasının ardından hayata geçen bir kripto paradır. Bitcoin ağının daha etkili ve verimli bir şekilde olmasını hedefleyen Bitcoin Diamond geliştiricileri hard fork olduğunda yollarına orijinal Bitcoin’den değil de yeni ağ Bitcoin Diamond üzerinden devam ettiler. Geliştiricilere göre Bitcoin Diamond ağı belirli özellikler itibariyle orijinal kripto para Bitcoin’in önüne geçiyor. Bu içeriğimiz boyunca Bitcoin Diamond’un sunduğu olanaklardan, Bitcoin ile olan farkından, ağın kripto parası BCD’lerin nereden satın alınabileceğinden bahsedeceğiz.

Bitcoin (BTC) ağı bilinen ilk blok zinciridir. Blockchain teknolojisinin getirdiği imkanları kullanıcılarıyla buluşturan Bitcoin, durağan değil de dinamik bir yapıya sahip. Ağda yer alan geliştiriciler sürekli bir şekilde Bitcoin faaliyetlerini denetliyor, ağında verimli olabilmesi adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu tür çalışmalar özellikle BTC bu denli olgunlaşmamışken daha çok gerçekleşiyordu. Bitcoin ağında geliştiriciler tarafından şimdiye dek çeşitli adlar adı altında birtakım geliştirme çalışmaları düzenlendi. SegWit, SegWit2x ya da Lightning Network bu çalışmalara örnek olarak gösterilebilir. Bitcoin ağı açık kaynak kodlu olduğu için dileyen her kullanıcının bu teknolojiden faydalanması mümkün. Ağda bazı zamanlarda hard fork yani çatallanma çalışmalarının da yapıldığına şahit olduk. Bu çalışmalar Bitcoin ağının geliştirilmesi adına yürütülüyor ve bazen ağın geliştiricilerinin ihtilafa düşmesiyle sonuçlanabiliyor. Bu durumda da ortaya iki farklı kripto para çıkıyor. İşte Bitcoin Diamond (BCD) da bu şekilde meydana geldi. Bitcoin ağından türeyen çok sayıda bilindik kripto paranın var olduğunu söyleyebiliriz. Bunlara örnek vermek gerekirse Bitcoin Cash (BCH) başta olmak üzere Bitcoin Gold (BTG) ya da Bitcoin Diamond (BCD) gibi isimler zikredilebilir.

Bitcoin Diamond geliştiricilerine göre kendi ağlarındaki kripto para yani BCD, Bitcoin’e (BTC) göre daha geniş blok kapasitesi sunuyor. Üstelik bu yeni ağın alternatif bir konsensüs algoritması sunduğunun altı çiziliyor ki bu durum BTC madenciliğini ilgilendiren ekran kartları (GPU) ile ilişkilendirilebilir. BCD forkunun olduğu yıllarda özellikle GPU üniteleriyle yapılan BTC madenciliği faaliyetleri revaçtaydı. Hatta o dönemde BTC madenciliği gerçekleştirmek için kullanıcıların büyüyen talebine yetişemeyen Nvidia ya da AMD gibi şirketler uzunca bir süre yok satmak zorunda kalmıştı. Bu durum çeşitli sektörlerdeki diğer kullanıcıların tepkisini çekmişti. Bitcoin Diamond (BCD) ağına yönelik detaylı bilgilendirmelere nasıl çalışır bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bitcoin Diamond (BCD) ne zaman çıktı?

Bitcoin Diamond (BCD), Bitcoin (BTC) ağında 2017 yılının sonlarında gerçekleştirilen bir hard fork etkinliğinin neticesinde meydana geldi. EVEY ve 007 adındaki iki ekip gereken düzenlemeleri ve çalışmaları gerçekleştirdikten sonra Bitcoin Diamond’a start verdi. Bu iki ekip Bitcoin Diamond başlatılana dek Bitcoin ağında hizmetlerini sürdürmüş geliştiricilerden meydana geliyor. Yapılan hard fork’un ardından kullanıcıların hizmetine sunulan Bitcoin Diamond o gün bu gündür yoluna başarıyla devam ediyor. 2017 kasım ayında fork’lanan BCD’nin ana ağı ise aynı yılın aralık ayında başlatıldı. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde BCD ağının Lightning Network ve BCD cüzdanı desteğini vermeye başladığını görüyoruz. Bitcoin Diamond ekibi, daha iyi bir Bitcoin sloganıyla çalışmalarına devam ediyor ve kullanıcıların daha kaliteli ve daha verimli işlemler gerçekleştirebilmelerine olanak veriyor.

BCD nedir

Bitcoin Diamond (BCD) Fiyatı Nedir?

Bitcoin Diamond ağının kripto parası BCD’nin fiyatına yönelik verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Bitcoin Diamond’un tanıtıcı yazısında yer alan bilgilere göre ise piyasaya toplamda 210 milyon adet arz edilmek üzere tasarlandığını öğreniyoruz. Bu miktarın şimdiye dek yaklaşık %89’u kullanıcılarıyla buluşmuş. Bu miktarın yaklaşık 186 milyon BCD’ye karşılık geldiğini söyleyebiliriz. Orijinal kripto para Bitcoin bilindiği üzere yalnızca 21 milyon adet arz edilebilecekti.


Bitcoin Diamond Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BCD coin TL’den işlem görüyor. BCD coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. BCD coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.


Bitcoin Diamond Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BCD coin dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle BCD token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 94,2 dolarla kaydetti. Bununla birlikte BCD token yılın en düşük seviyesini ise 0,41 dolarla belirledi.

BCD

Bitcoin Diamond (BCD) Nasıl Çalışmaktadır?

Bitcoin (BTC) ağından ayrılan Bitcoin Diamond (BCD) belirli özellikler bakımından orijinaliyle farklılıklar gösteriyor. Bu farklılıkların başında hiç şüphesiz madencilik ile ilgili durumlar yer alıyor. Kullanıcıların BCD ile GPU kullanarak madencilik yapması mümkün. Blok boyutları ise BTC’nin yaklaşık 8 katı büyüklüğünde olan BCD ağı çok daha fazla işlem kapasitesi sunuyor. Ağda SegWit desteği de Lightning özelliği der yer alıyor. Kullanılan algoritma ise Proof of Work (PoW) olarak ifade ediliyor.

Bitcoin Diamond (BCD) Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin Diamond (BCD) çok sayıda borsa üzerinden alınıp satılabilir. Bu borsaların başında Binance, Bithumb, Gate.io, Huobi Global, KuCoin, OKex ya da Indodax gibi platformlar yer alıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, BCD için yalnızca bir işlem çifti sunmuş. O işlem çifti de BCD/BTC olarak geçiyor. Yani kullanıcılar Binance üzerinden BTC kullanarak BCD sahibi olabilirler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala