bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,467.00 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.98 2.80%
bnb
BNB (BNB) $ 551.58 3.05%
solana
Solana (SOL) $ 142.08 7.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502338 1.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457556 3.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151874 2.83%

Bitcoin (BTC) Twitter Hack’inin Ardından Yasaklanma Riski Altında mı?

bitcoin btc twitter hack inin ardindan yasaklanma riski altinda mi

15 Temmuz akşamı yaşanan olaylar, Bitcoin ve genel olarak kripto para birimleri için iyi ya da kötü sonuçlanabilir. Esasen yaşanan durumu anlamak istemeyenler, büyük olasılıkla Bitcoin’in yasaklanmasını destekleyecektir.

Bitcoin Yasaklanmalı mı?

“Bitcoin’i Yasaklayın” bu fikri destekleyen kişilere göre, kripto para varlığı dolandırıcılık yapmak için bir teşvik sebebi olamaz, bu sebeple fikir ivme kazanmıştır. Suçlular kendilerini gizlemek için Bitcoin’e başvurdular. (Bitcoin ise aslında suçluları daha izlenebilir hale getirir.)

Diğerleri, hacker’lığın (ve sonuçta ortaya çıkan hediye dolandırıcılığının) daha önceden, Bitcoin’i yasa dışı ilan etmek için planlandığına inanıyor. Bir Twitter kullanıcısı da bundan yakınarak şöyle dedi: “Ve unutmayın ki Trump hack’lenmedi.”

Merkeziyetsizlik Durumu

Bitcoin’i anlayanlar, Twitter hack’inin sosyal medya ağlarını da merkezsiz bir yapıya dönüştürmenin zamanının açıkça gelmiş olduğunu biliyorlar.

Minnesota temsilcisi Tom Emmer da böyle düşünüyor gibi görünüyor – Bitcoin burada sorun değil, merkezi kontrol sorun diyerek. Twitter, Google ve birçok şirketin sunucusu ve kaynakları merkezileştirilmiştir. Bu, olası bir arıza için tek bir kaynak olduğu anlamına gelir. Tıpkı dün Twitter’da olanlar gibi, Twitter’ın tüm ağının hack’lenmesi gerekiyordu. Çok sayıda rapora göre, hacker’lar bunun için “temelde tüm işi yapan” bir Twitter çalışanını istihdam ettiler.

Bu halka açık bir blockchain ile mümkün değildir. Bir düğümdeki veriler değiştirilirse, tüm ağın da verilerinin değiştirilmesi gerekir. Bir düğüm tüm ağı bozamaz çünkü onu çekmek için çok fazla bilgi işlem gücü gerekir. Ve böyle bir saldırının (yüzde 51 saldırı) gerçekleşmemesinin nedeni, bunu yapmamak için son derece güçlü bir teşvik olmasıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala