bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Bitcoin (BTC) Hashrate’i Tekrardan Yükselmeye Başladı

hash

Çin, Bitcoin (BTC) madenciliği tesislerine baskı yapmaya başladığından beri düşüş yaşayan hashrate oranı tekrar yükselmeye başladı.

Çin, madencilik operasyonları yürüten şirketlere operasyonlarını durdurma emri verdiğinden Bitcoin hashrate oranı büyük bir hızla düşüşe geçti. Ancak, madenciler artık yeni yerlerine yerleştiklerinden, hashrate tekrardan yükselişe geçti.

Çin’de fosil yakıtla çalışan tesislere yönelik bir baskı olarak başlayan harekat, zamanla ülke çapında Bitcoin madenciliğini yasaklama çabasına döndü.

Madenciler ülkedeki faaliyetlerini bir aydan kısa bir sürede durdurdu ve Bitcoin ağının hashrate’i %40’tan fazla düşüş yaşadı. Miami, Florida, Rusya ve El Salvador, Çinli madencileri kendi bölgelerine çekmeye çalıştırlar. Ancak madencilerin bazıları BIT Mining’in Kazakistan’da mağaza açması sebebiyle Asya ülkelerini tercih etti. Bununla birlikte Bitcoin hashrate’i de artık daha merkeziyetsiz olacak.

Madenciler operasyonlarını tekrardan başlattığından beri hashrate oranı da artış gösteriyor. Şu anda, yedi günlük Bitcoin hash oranı hareketli ortalaması saniyede 114 exahash (EH/s) seviyesinde yer alıyor. Bu Kasım 2020’den daha yüksek bir hashrate’e işaret ediyor.

Hashrate’in tekrar artışa geçmesi Bitcoin’in tamamen serbest piyasa ilkeleri tarafından yönetildiğini ortaya koyuyor. Bir ülke bu faaliyetleri yasaklama yoluna gittiği takdirde madenciler, kendilerine başka bir alan bularak operasyonlarını sürdürüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala