bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Bitcoin (BTC) Hash Oranı Yeni Bir Zirveye Ulaştı

bitcoin btc hash orani yeni bir zirveye ulasti 2

Yeni madencilik ekipmanlarının çevrimiçi hale gelmesiyle birlikte madencilerin Çin’den taşınması, Bitcoin hash oranı Çin’in baskısından kurtulmasına yardımcı oldu. Şimdi ise BitInfoCharts tarafından elde edilen verilere göre; Bitcoin‘in hash oranı saniyede 203,5 exahash ile yeni bir rekor zirveye ulaştı.

Bitcoin Hash Oranı Yeni ATH Belirledi

BitInfoCharts verilere göre; Bitcoin’in hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin‘in hash oranı son 12 ayda, yüzde 47.92 oranında bir artış gösterdi.

bitcoin btc hash orani yeni bir zirveye ulasti

Hatırlatmak gerekirse hash oranı, yeni coin madenciliği yapmak ve ağın güvenliğini sağlamak için gereken toplam bilgi işlem gücünü ifade ediyor.

bitcoin btc hash orani yeni bir zirveye ulasti 3
Kaynak: bitinfocharts.com

Bunun yanında Bitcoin madenciliği zorluğunun bu hafta sonunda 24.98 trilyona çıkması bekleniyor. Madencilik zorluğu, Bitcoin’in hash oranı göre her iki haftada bir otomatik olarak ayarlanıyor. Ağ ne kadar doygun hale gelirse, o kadar çok üretim yapabilir. Ayrıca 3 Temmuz’da Bitcoin zorluğu, hükümetin kripto para madenciliği yasağı ile yüzde 27,94 oranında bir düşüş yaşamıştı.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, Bitcoin hash oranındaki artış ile Çin’i geride bıraktığını hatırlatalım. Bunun yanında Çin’de yaşanan kripto para madenciliği yasağına rağmen Bitcoin madencilik hash oranı 2021 yılında yaşadığı yükselişle dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala