bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,302.76 0.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,204.92 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 608.81 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 156.83 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.554209 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504952 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160607 0.35%

Bitcoin ATM’lerinde Duraklama Dönemi

bitcoin atmlerinde duraklama donemia

Uzun süredir kullanıcıların kendi para birimleriyle Bitcoin ya da diğer kripto para birimi satın almasını sağlayan Bitcoin ATM’leri dünya genelinde yaygınlaşmaya devam ederken bu kez Bitcoin ATM’lerinin büyümesi de tarihte ilk kez duraklamadan etkilendi.

Bitcoin ATM’leri Duraklama Dönemi Yaşıyor

Coin ATM Radar istatistiklerine göre 77 ülkede 38.538 kripto ATM bulunuyor. Bu, Eylül ayının başından bu yana hızlı bir tırmanışı temsil etse de, 38.458, 1 Ağustos’taki toplam kurulum sayısından hala bir düşüş yaşanıyor.

bitcoin atmlerinde duraklama donemir

2021’de pazarın artan değeri, kurulan kripto para ATM’lerinin sayısında bir artışa neden oldu; ancak, bu model o zamandan beri durdu. Örneğin, Bitcoin’in fiyatı, Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 68.000 dolardan düştü.

Piyasa çöküşünün doğrudan bir sonucu olarak, kripto para birimi endüstrisindeki birçok şirket iş stratejilerini gözden geçirmek zorunda kaldı. Gelecekte olası bir toparlanma beklentisiyle, bazı kuruluşlar faaliyetlerini durdurmak ve planlarını yeniden düzenlemek zorunda kaldılar. Yani genel olarak, kripto para ATM’leri, çeşitli varlıkların yaygın olarak kabul edilmesini hızlandırmaya yardımcı oluyor. Ancak, ATM işlemlerinin piyasanın mevcut likiditesini etkilemediğini belirtmek gerekir; tek amaçları, yatırımcılara fiat nakit karşılığında kripto para birimleri edinmelerinde yardımcı

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala