bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,897.12 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,053.95 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 556.49 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 141.84 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522039 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.485634 3.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152777 0.19%

Bitcoin ATH Yaptı, SEC ETF’leri Onayladı, ETF Nedir?

SEC’den ETF onayları geldi, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, ETF nedir ne değildir? Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla geçtiğimiz haftanın ETF gelişmelerine ve detaylarına değinildi.

Nelerden Bahsedildi?

-Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi. SEC, uzun süredir beklettiği Proshares vadeli Bitcoin ETF’ine onay verdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ilk Bitcoin ETF’ine olumlu dönüş yaptı. Geçtiğimiz yaz Bitcoin ETF’i için başvuruda bulunan ProShares, onay alan ilk şirket oldu, ancak tek şirket olmadı.

Ayrıca, vadeli işlemlere dayalı bu ETF’in, spot piyasalara dayalı başka bir ETF’i başlatmak için köprü görevi göreceği de düşünülüyor. Bitcoin ETF’inin onaylanmasıyla birlikte uzmanların görüşü, geleneksel yatırımı tercih eden yatırımcıların artık kripto varlık sektörüne daha güvenli bakabilecekler.

ETF, oldukça yoğun bir talep görerek açıldıktan sonra açılış gününde en çok işlem gören ikinci ETF olmayı başardı. Diğer bir onaylanan Bitcoin ETF’i ise VanEck’in Vadeli ETF’i oldu. ProShares’in işlem görmeye başlamasından kısa bir süre sonra SEC tarafından onaylandı.

Şirket, onayın ardından fonu başlatma iznine sahip olduğunu ve en kısa sürede fonu başlatacaklarını söyledi. Ayrıca bekleyen başka ETF başvurularının olduğunu ve yeni başvuruların geldiğini de hatırlatalım.

ETF gelişmeleri sadece bunlarla sınırlı değil. Kripto para yöneticisi Valkyrie Digital Assets ise şiddetli rekabetin ortasında farklı ve dikkat çekici bir pazarlama hamlesi yaptı. 

“Bitcoin ETF’i ise en popüler kripto varlık olan BTC’nin fiyatını taklit eden yatırım aracıdır”

Bu, yatırımcıların karmaşık Bitcoin ticareti sürecinden geçmeden ETF’e alım yapmalarını sağlar. Dahası, ETF sahipleri doğrudan Bitcoin’e yatırım yapamayacakları için kripto para birimi yatırımcılarının ihtiyaç duyduğu karmaşık depolama ve güvenlik prosedürleri konusunda endişelenmek zorunda kalmazlar.

Daha öncede belirtildiği gibi, yatırımcıların daha kolay şekilde kripto varlıklar ile tanışmasını ve yatırım yapmasını sağlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala