bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

Bitcoin Arzındaki Durgunluk Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

bitcoin arzindaki durgunluk tum zamanlarin en yuksek seviyesinde

Lider kripto para birimi Bitcoin’de arz durgunluğu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Verilere göre, Bitcoin arzındaki durgunluk tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Bitcoin Arzında Durgunluk Yaşanıyor

Zincir üstü analiz şirketi Glassnode verilerine göre, lider kripto para birimi Bitcoin’in arz durgunluğu son zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Şirketin Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Bitcoin’in toplam arzının yaklaşık yüzde 40.083’ünün üç yıldan fazla bir süredir aktif olmadığını ortaya koyuyor ki bu da lider kripto para biriminin tarihinde yeni bir rekoru ifade ediyor.

bitcoin arzindaki durgunluk tum zamanlarin en yuksek seviyesinde 2

Bu durum, Bitcoin piyasasını karakterize eden aşırı fiyat oynaklığına rağmen Bitcoin sahiplerinin önemli bir kısmının varlıklarını hareket ettirmediği anlamı taşıyor. Arz durgunluğu, Bitcoin’in bir kripto para cüzdanından taşınmadan ya da alınıp satılmadan ne kadar süre kaldığının ölçüsü anlamına geliyor. Söz konusu süre ne kadar uzun olursa, arz durgunluğu da o kadar yüksek oluyor.

Bu metrik, genellikle yatırımcı davranışını ve duyarlılığını ölçmek için kullanılıyor. Yüksek durgunluk ya da uyuşukluk, tipik olarak Bitcoin sahiplerinin ya da “hodlerların” piyasa dalgalanmalarına rağmen varlıklarını güvenle tuttuğu ve uzun vadeli bir fiyat artışı beklediği bir hodling davranışına işaret ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala