bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,172.19 5.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.04 4.02%
bnb
BNB (BNB) $ 558.00 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 144.69 10.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498888 1.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457925 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153582 6.23%

BIS, Kripto Para Konusunda Rapor Yayımladı

bis kripto para konusunda rapor yayimladiasdd

Kripto para piyasası hareketli bir dönemden geçerken, birçok şirket bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Çıkan son haberlere göre; Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), özellikle çalkantılı bir yılın ardından kripto para söz konusu olduğunda yetkililerin üç farklı yaklaşım izleyebileceğini öne sürdü.

BIS’den Kripto Konusunda 3 Farklı Yaklaşım Sundu

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Kripto risklerini ele alan yeni rapora göre, küresel merkez bankacıları grubu, CBDC ile sağlam yeniliği teşvik etmek için bir alternatif oluşturdu. The Bank of International Settlements’a göre (BIS) yetkililer, sektörü düzenleyebilir, kontrol altına alabilir ya da tamamen yasaklayabilir.

bis kripto para konusunda rapor yayimladiasd

BIS, üç yaklaşımın her birinin avantajlarını ve dezavantajlarını özetledi ve algıladıkları farklı risklere uygulamak için karıştırılabileceklerini ve eşleştirilebileceklerini kaydetti. Bunun yanında söz konusu raporda, merkezi borsalar gibi ağ geçitleri olmadan, kripto paranın, kullanıcıların özel anahtarlar kullanarak dijital cüzdanlardaki fonlarını kendi kendine saklamasına güvenmek zorunda kalacağı belirtildi.

BIS, sınırsız merkezi olmayan faaliyetleri yasaklamanın zor olduğunu kabul ediyor. Merkezi aracılara yasak getirilmesi daha etkili olabilir, ancak bu tür faaliyetleri başka bir yargı alanına itebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala