bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,977.68 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.65 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 600.88 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 153.40 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548903 3.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507829 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15714 2.24%

BIS, Geleceğin Para Sisteminin CBDC Olacağını Söyledi

bis gelecegin para sisteminin cbdc olacagini soyledid

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) da bu konu ile ilgili görüşlerini bildirdi. Uluslararası Ödemeler Bankası’na göre, para sistemleri, merkez bankası parasının dijital temsilleri olan merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) etrafında inşa edilebilir.

BIS: Geleceğin Para Sistemi CBDC

Dünyanın önde gelen merkez bankalarının birliği olan Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), 2022 Yıllık Ekonomik Raporunun 42 sayfalık bölümü, küresel para sisteminin geleceği için bir plan oluşturmaya ayrıldı. Bunun yanında BIS ekonomi danışmanı ve araştırma başkanı Hyun Song Shin düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Sonuç olarak, kriptoların yapabileceği her şeyi, CBDC’ler daha iyisini yapabilir sloganında yer alıyor.

bis gelecegin para sisteminin cbdc olacagini soyledifs

Söz konusu raporda gelecekteki para sistemleri içinde CBDC’ler, ödemelerde ve transferlerde, stablecoin’lerin rolünü oynuyor. Diğer yandan CBDC projeleri konusunda lider olan ülkenin Çin olduğunu söyleyelim. Pekin Olimpiyatları ile birlikte CBDC’nin halka kullanım testlerine de başlayan Çin’i birçok ülke takip edecek gibi duruyor.

Son olarak şunu söyleyelim, Uluslararası Ödemeler Bankası, Yıllık Ekonomik Raporu’na göre küresel para sistemlerini kripto para birimleri değil CBDC’ler güçlendirecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala