bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Birleşik Krallık’ta Kripto Dolandırıcılığına Karşı Yeni Adım

ingil

Kripto para dolandırıcılıkları ve siber saldırılar 2022 yılında 3 milyar dolara yaklaştı. Araştırmalar, dolandırıcılık ve siber saldırıların 2023 yılında da duracağına dair olumlu sinyaller vermiyor. Yatırımcı ve şirketlerin mağdur olduğu yasa dışı eylemlere yönelik ise düzenleyici kurumlar ve kolluk kuvvetleri yeni adımları hayata geçiriyor. Bu ülkelerden biri de Birleşik Krallık.

Birleşik Krallık’ın organize suçlarla mücadele birimi National Crime Agency, kripto dolandırıcılıklarına karşı harekete geçti. Kurum, kripto suçlarını soruşturmak yeni bir birim kuracak.

birlesik krallikta kripto dolandiriciligina karsi yeni adim2
Rishi Sunak

Birleşik Krallık’ta Dolandırıcılığa Karşı Yeni Birim

Hükümetin web sitesinde yayımlanan bir iş ilanına göre, yeni kurulacak olan kripto birimi, ulusal siber suç biriminin bir parçası olacak. İş ilanında CryptoCell’in Birleşik Krallık merkezli konuları hedefleyeceği ve kripto paralar hakkında meslektaşlarına uzman tavsiyesi ve rehberliği vereceği belirtildi.

Mali Davranış Otoritesi’nin Mart 2021 ile Nisan 2022 döneminde finansal dolandırıcılık uyarılarında önde gelen sektörün kripto paralar olduğunu tespit etmişti. Kurum, bu dönemde kripto dolandırıcılığına yönelik 432 dava açmıştı.

Diğer yandan Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, kripto para dostu tutumlarıyla biliniyor. Sunak’ın Ekim 2022’de Başbakanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte ülkenin kripto dostu bir mevzuat yolunda adım atacağı iddia ediliyordu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala