bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,757.08 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.71 4.68%
bnb
BNB (BNB) $ 606.30 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 144.31 9.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517533 4.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468229 5.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149737 7.38%

Birleşik Krallık, Stake Etme İşlemini, Vergilendirme Kılavuzuna Ekledi

ukkk

Her Mejesty’s Revenue and Customs, vergilendirme kılavuzunun içerisine ilk kez stake etme işlemini de dahil etti. Daha önce stake etme işlemi, kripto para madenciliği içerisinde yer almış ve bu nedenle ayrı bir kavram olarak söz edilmemişti.

HMRC’nin hazırladığı bu kılavuz, stake işleminin vergilendirme amacıyla nasıl ele alındığını gözler önüne seriyor.

Stake etme hakkında yayınlanan bu kılavuz, aslında madencilik için yayınlanan kılavuza bir hayli benziyor. Bununla beraber, stake ve madencilik kavramının ayrılması, ilerleyen zamanlarda daha büyük farklılıkların da oluşmasına zemin hazırlayabilir. Konuyla ilgili olarak HMRC sözcüsü şu sözleri söyledi:

“Hazırlamış olduğumuz kılavuz, müşterilerimize şeffaflığa ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Böylelikle bireyler ve işletmeler, farklı işlem türlerinin vergi sonuçları hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olacaklar.”

Rehbere göre, stake faaliyetlerinin vergilendirilmesi, faaliyetlerin “vergilendirilebilir bir ticaret” olup olmadığına bağlı olacak.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala