bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,662.86 0.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.02 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 156.29 1.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54499 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501155 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161605 0.74%

Birleşik Krallık Stablecoin için Yeni Düzenlemeler Getiriyor

Birleşik Krallik Stablecoin için Yeni Düzenlemeler Getiriyor1

Kripto para sektöründe düşlen piyasalar, askıya alınan çekim işlemleri, yapılan yeni ortaklıklar ve de piyasaya sürülen yeni projeler. Her ne kadar sektör tüm hızıyla gelişimini sürdürse de düzenleyici baskısı giderek artıyor. Küresel olarak çalışmalar tüm hızıyla devam ederken ne yazık ki kesin bir karara varılabilmiş değil. Diğer taraftan Birleşik Krallık ise bu alanda yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlar arasında stablecoin‘ler de yer alıyor.

Birleşik Krallık Stablecoin için Yeni Düzenlemeler Getiriyor

Birleşik Krallık Stablecoin’ler için Sınırları Belirlemek İstiyor

Birleşik Krallık düzenleyicileri, ülkenin parlamentosuna ödeme araçları olarak stablecoin’lerin kullanımına ilişkin bir takım kurallar getiriyor. Yeni getirilecek olan bu kurallar, Brexit sonrası Birleşik Krallık finansal sistemini güçlendirmeyi amaçlıyor. Uzun zamandır beklenen finansal hizmetler ve piyasalar yasa tasarısının bir parçası olan bu çalışma, önümüzdeki saatlerde parlamentoya sunulacak.

Hükümet tarafından daha öncesine yapılan açıklamalarda kripto paraların ülkenin ekonomik rekabet gücünü artırma potansiyeline değinilmiş ve Brexit sonrası stratejide rol oynayacağı vurgulanmıştı. Bunu takiben nisan ayında Birleşik Krallık Hazinesi, ülkeyi küresel bir kripto merkezine dönüştürmeye yardımcı olacak bir dizi girişimi de duyurdu. Bu duyuru, tüketicilerin ödemeler için stablecoin’leri güvenle kullanmalarına izin verecek yeni kurallar vaat etmişti.

Ancak günümüze gelinceye kadar yaşanan TerraUSD ve piyasalardaki çöküş gibi negatif gelişmeler, hükümetin stablecoin’lere bakış açısını pek olumlu etkilemedi. Bu yüzden bu kuralların detayları merakla bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala