bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

Birleşik Krallık Regülatöründen Crypto.com Reklamına Yasak

birlesik krallik regulatorunden

Kripto para sektörü zor bir dönemden geçerken, birçok farklı alanda gelişmeler yaşanamaya devam ediyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Kripto borsası Crypto.com, İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA) tarafından yasaklanan bir Facebook reklamına sahipti ve düzenleyici borsanın reklamını yasakladı.

Birleşik Krallık Regülatörü ASA Crypto.com Reklamını Yasakladı

Kripto borsası Crypto.com, İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA) tarafından yasaklanan bir Facebook reklamına sahipti ve bu yıl ikinci kez sektörün özdenetim organizasyonuna karşı çıktı.

birlesik krallik regulatorunden crypto com reklamina yasakdf

Borsanın NFT reklamı, Temmuz ayında sosyal medya platformunda yayımlanmaya başladı. ASA, yaptığı açıklamada, borsanın NFT yatırımlarına ilişkin riski anlatmadığını ve ne kadar ücret uygulanacağını netleştirmediği gerekçesiyle reklama itiraz etti. ASA, Ocak ayında şirketin iki reklamını tüketicilerin deneyimsizliğinden veya saflığından faydalandığı gerekçesiyle yasakladı.

ASA konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Spesifik bir reklamın NFT’lere yatırım yapma riskine ilişkin sınırlamalar veya nitelikler içermesini talep etmek mantıksız olacaktır. Ayrıca, reklam yalnızca ücretsiz olan NFT’lerin satın alınmasından bahsediliyor ve bu nedenle reklamda ücretlerden bahsetme ihtiyacı alakalı değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala