bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,943.01 2.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.73 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 584.29 2.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.41 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621552 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65413 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21937 16.25%

Birleşik Krallık Hazine Bakanlığı Raporu: Kripto Paralar Teşvik Edilmeli

birlesik krallik hazine bakanligi raporu kripto paralar tesvik edilmeli

Birleşik Krallık Hazine Bakanlığı, kripto para düzenlemesi hakkında yeni bir rapor yayımladı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından başlatılan incelemenin sonunda yayımlanan rapor, ülkenin fintech’teki konumunu korumak için plan hazırlığında olduğunu gösteriyor.

Raporda, İngiltere’nin kripto para ve dijital varlıkların piyasaya sürülmesi ve ticareti gibi konulardan küresel bir merkez olma potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Bununla birlikte, ülkenin fintech’teki korumunu sürdürebilmesi için hızlı hareket etmesi gerektiği ifadeleri yer aldı:

“Birleşik Krallık, en azından MiCA kadar geniş bir hedefe sahip olmayı hedeflemeli, ancak aynı zamanda daha inovasyona dayalı ısmarlama bir rejim geliştirip geliştiremeyeceğini de düşünmelidir. Kripto varlıklar için ısmarlama bir rejim, kripto varlıklar ile ilgili faaliyetlerden kaynaklanan risklere göre uyarlanırken, mevcut düzenleyici çerçevenin ilkeleri ve ‘aynı risk, aynı düzenleme’ kavramı doğrultusunda işlevsel ve teknolojiden bağımsız bir yaklaşım benimsemelidir.”

Raporda ayrıca, merkeziyetsiz finans (DeFi) düzenlemeleri konusunda zorluk yaşamamak için esnek bir tutum sergilenmesi gerektiği belirtildi ve İngiltere’nin kripto para ve dijital varlık konularında politika ve düzenlemeler konusunda liderlik etmesi gerektiği sonucuna varıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala