bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Birleşik Krallık Düzenleyicisinden Sorare Soruşturması

sorare

Birleşik Krallık Kumar deneyleyicisi gözlerini Sorare‘ye çevirmiş durumda. İngiltere Kumar Komisyonu’ndan gelen bir tüketici bilgi bildirgesinde, platformun, düzenleyici tarafından lisanslanmadığını açıklandı.

Bildirgede, “Bu platformda, Büyük Britanya’daki tüketiciler tarafından gerçekleştirilen herhangi bir faaliyetin, lisanslı bir operatörün uyması gereken kumar düzenlemelerinin dışında olduğu gözlemlenmiştir” deniyor.

Düzenleyici ek olarak, platformun hizmetlerinin Kumar Komisyonu’nun kapsamına girip girmediğini belirlemek için şu anda firmaya soruşturma yürüttüğünü de açıkladı. 

birlesik-krallik-duzenleyicisinden-sorare-sorusturmasi

Sorare’in başı Birleşik Krallık Düzenleyicisi ile Dertte

Bildirge ek olarak benzer bir şekilde şu ifadelere da değiniyor:

“Kumar Komisyonu şu anda Sorare.com’un bir işletme lisansı gerektirip gerektirmediğini veya sağladığı hizmetlerin kumar teşkil edip etmediğini belirlemek için şirkete soruşturma yürütüyor.”

Sorare, NFT sektörünün ani patlamasıyla hızlı bir şekilde büyüdü. 2020’de platform, 2021’de SoftBank liderliğindeki 50 milyon dolarlık A serisi ve 680 milyon dolarlık B serisi turunu tamamlamadan önce 4 milyon dolarlık tohum finansmanı toplamıştı.

Platform, futbol taraftarlarının Ethereum Blockchain ağı tarafından desteklenen popüler oyuncuların NFT kartlarını takas etmelerini sağlıyor ve mantık olarak diğer spor siteleri gibi çalışıyor. 120’den fazla futbol kulübü, platformda oyuncu NFT’lerini konumlandırmış durumda. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala