bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,603.31 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.03 0.97%
bnb
BNB (BNB) $ 560.21 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 146.80 5.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502577 0.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473707 3.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153083 2.02%

“Twitter’da Aktif Olmasaydım Bu Seviyede Olmazdı”

Birce Yıldırım Cem Güventürk’ün sunduğu Sanatın NFT Hali’ne bu hafta konuk oldu. Yıldırım; NFT piyasasında network oluşturmayı, NFT satışlarının nasıl gittiğini ve NFT’nin hayatına kattıkları hakkında açıklamalarda bulundu.

Nelerden Bahsedildi?

Asıl mesleğinin endüstriyel tasarımcı olduğunu belirten Yıldırım, NFT piyasasına tesadüfen giriş yaptığını söyledi. Sektöre oyun ofisinde staj yaparak başladığını kaydeden Yıldırım, ofisteki çalışma arkadaşının yönlendirmesiyle hayatının değiştiğini anlattı.

Lise yıllarından bu yana dijital çizim yaptığını bildiren Yıldırım, ilk NFT satışıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Ethereum ağına geçmeyi kafaya koymuştum. 3 günde 3 çizim olacak şekilde çalışma planımı çizdim. Road Map’teki ilk satışım benim için çok değerliydi. Çünkü bu satış, 1 buçuk ayın ardından gelen bir satıştı.”

Birce Yıldırım Sıfırdan Başladı

Yıldırım ayrıca, NFT çizimleri için YouTube videolarından destek aldığını ve her şeyi adım geliştirdiğinden de bahsetti. “Çok düştüğüm zamanlar da oldu.” diyen sanatçı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Özellikle Ethereum ağına ilk geçiş dönemlerimde artık 3D bir şeyler üretirken 1 buçuk ay tökezledim. İlk koleksiyonerim Kate benden çizim toplamıştı. Sonrasında sosyal medya paylaşımlarının da etkisiyle bilinirliğim arttı, diğer koleksiyonerlerin de ilgisini çekmeye başladım.”

“Ben Bu İşe Giriyorum Kesin, Dediğim Bir Koleksiyondu”

7 ölümcül günahı kendi ölümcül sahnelerinde yorumladığını dile getiren sanatçı, “Her şeyi yüklenip ben bu işe giriyorum kesin, dediğim bir koleksiyondu.” dedi.

Dijitaldeki veriminin daha fazla olduğunu fakat fiziki işler yapmaktan da keyif duyduğunu söyleyen Birce Yıldırım, “Güzel sanatlar çıkışlı olduğum için aslında birçok tekniğe hakimim. Tuvale bir çizim yaptığım zaman insani ihtiyaçlarımı dahi unutacak şekilde işime odaklanıyorum ve bu bana terapi etkisi veriyor. buna geri dönmek tabi ki isterim ama NFT ile birleştirir miyim, bilmiyorum. Belki bir gün fiziki bir eserimi NFT’ye çevirmeyi düşünebilirim. Bu sektörde kendime hep bir hedef koydum. Şimdi de stage tasarım yapmak istiyorum. ” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala